Platform Biologica


Persbericht:

Inschrijving voor Week van de Smaak 2008 gestart

9 april 2008

Vanaf vandaag is de vernieuwde website van de Week van de Smaak in de lucht. Daarmee gaat de inschrijving van start voor activiteiten tijdens de landelijke Week van de Smaak die van 22 t/m 28 september 2008 wordt gehouden. Biologica coördineert de Week van de Smaak.

De vernieuwe website van de Week van de Smaak is te bewonderen op http://www.weekvandesmaak.nl/. Het creatieve team achter de website bestaat uit tv-kok Pierre Wind en Maarten Toner.

Oproep: meld je aan!
Week van de Smaak roept een ieder op, die affiniteit met voeding heeft en zich kan vinden in het Smaakhandvest (zie hier), om de Week van de Smaak in september nog grootser te maken dan de allereerste editie van vorig jaar. Activiteiten van supermarkten, groente- en delicatessenzaken, horeca, natuurvoedingswinkels, boerderij- en landwinkels, kookstudios, koksopleidingen tot en met individuele smaakliefhebbers zijn van harte welkom. Aanmelden kan alleen via de website en is mogelijk tot 1 juli.

Over de nieuwe website
Op de website staat het laatste nieuws over de Hoofdstad van de Smaak (Zwolle), de verkiezing van de Helden van de Smaak, de Lekkerste Winkelstraat van Nederland, de K-zone (voor kids) en nog veel meer. Het allereerste spectaculaire Smaakjournaal zal halverwege april op de site te zien. Ook kun je op elk moment de live-appelcam volgen die de groei van een appel weergeeft. Daarbij introduceert de website de Smaakbuddy: een specialist die je in de huidige woelige smaakwereld bijstaat en online allerlei vragen beantwoordt.

Week van de Smaak
In de Week van de Smaak staat uiteraard de Smaak centraal. Dat betekent aandacht voor ambachtelijk bereide producten, biologische topproducten, het streekproduct, seizoensproducten en bijzondere en vergeten smaken. In totaal zullen er naar verwachting op 2.000 locaties verspreid over Nederland activiteiten plaatsvinden in de Week van de Smaak.

Meer info
Voor meer informatie kijk op de website http://www.weekvandesmaak.nl/ of stuur een mail naar info@weekvandesmaak.nl

Einde persbericht