ProRail

Persbericht

28-03-2008

Eerste betonstort spoorviaduct Houten centrum

Werkzaamheden ten behoeve van de spoorverdubbeling in Houten. Op woensdag 9 april start de aannemer om 05.00 uur in de ochtend met het storten van beton voor het toekomstige spoorviaduct in het centrum van Houten. De betonstort vindt plaats langs het spoor ter hoogte van de openbare bibliotheek, politiebureau en cultuurcentrum. De aanvoer van beton duurt tot ongeveer 16.00 uur, het afwerken tot âs avonds 22.00 uur.

Het spoorviaduct bestaat uit zes tegen elkaar liggende delen (moten). In de maanden tot oktober 2008 wordt bijna maandelijks een van deze delen gestort. Het deel dat in april wordt gestort heeft een oppervlakte van 336 vierkante meter en een dikte van één meter. Voor het storten van dit deel is ongeveer 350 kuub beton nodig. Deze hoeveelheid beton wordt met 35 tot 40 transportwagens aangevoerd. De route die de transportwagens rijden en de aangepaste werktijden zijn afgestemd met de gemeente Houten.

Eind september 2008 zijn alle zes de delen van het spoorviaduct, op een klein deel na, gestort. Deze delen vormen samen het westelijke deel van het nieuwe spoorviaduct in Houten centrum. Dit nieuwe spoorviaduct is onderdeel van de toekomstige viersporigheid in Houten welke eind 2010 gereed is.

Overlast

De af- een aanrijdende betonmixers kunnen enige overlast veroorzaken voor omwonenden, bezoekers en weggebruikers. Er worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer veilig te laten verlopen en bij aanvang en uitloop van de basisschool rijdt er geen bouwverkeer.

Meer informatie

Voor de meest actuele informatie over de spoorwerkzaamheden, zie de website: www.prorail.nl/randstadspoor. Indien er vragen en/of klachten zijn over de werkzaamheden van ProRail in Houten, mail dan publiekszaken@houten.nl, of bel naar het Meldpunt Openbare Ruimte in Houten op 0800 3990 000.