RTL Group

Metamorfose huiskamer Nederlands Dans Theater in 'Vrienden Houden Huis' bij RTL 5

In de uitzending van het RTL 5-woonprogramma Vrienden Houden Huis aanstaande zondag is een wel heel bijzondere metamorfose te zien. Deze keer is het geen gewoon huis waarvan een ruimte tweemaal een nieuwe look krijgt, maar krijgt de huiskamer van de dansers van het Nederlands Dans Theater in Den Haag tot twee keer toe een nieuw interieur.

Deze huiskamer is een home away from home voor de dansers en is speciaal voor hen in het theater gebouwd. Het vertrek is inclusief keuken, douches, toilet en andere voorzieningen, omdat zij hier werkelijk leven, naast de vele uren die ze doorbrengen in de aangrenzende kleedkamers, trainingsstudios en theaterzaal. Zo ook Joerie en Roger. Al sinds hun vijfde geven zij alles op voor het dansen en zijn ze er zes dagen per week van s ochtends vroeg tot s avonds laat mee bezig. Roger leeft in Den Haag bovendien ver weg van zijn familie, die hij in zijn vaderland Portugal heeft achtergelaten om hier te kunnen dansen. Joerie en Roger zijn natuurlijk niet de enige dansers van het Nederlands Dans Theater die zo hun leven leiden, dus eigenlijk staan zij symbool voor alle dansers. De huiskamer is een plek waar ze uitrusten tussen de trainingen door, waar ze lunchen en dineren, waar vrienden op bezoek komen, waar zenuwen weg worden gewerkt of juist feestjes na premières worden gevierd. Echter, de ruimte is nu vooral leeg, kaal en heeft geen sfeer. Er staan slechts een hele oude en oncomfortabele bank, een oude tafel, een paar ongezellige stoelen en een bureautje. Daarom heeft Julia, communicatieadviseur bij het Nederlands Dans Theater, de hulp van Vrienden Houden Huis ingeroepen zodat ervoor kan worden gezorgd dat het een plek wordt waar de dansers zich thuis voelen. Terwijl presentatrice Cynthia Abma zich ontfermt over Joerie en Roger, gaat het team onder leiding van interieurdeskundige Monique van der Reijden aan de slag om er een mooie, warme en comfortabele huiskamer van te maken. Zo wordt de huiskamer opgedeeld in kleinere ruimtes, om meer sfeer te creëren. Vervolgens kleden ze het interieur aan in twee verschillende sferen: White Sensation en Fame.

Uitzending: Vrienden Houden Huis: zondag 6 april, tussen 20.00 en 20.30 uur bij RTL 5.

Website: vriendenhoudenhuis.nl

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Miranda Geise, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718698 of miranda.geise@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.pressroomrtlnederland.nl bezoeken. Fotos zijn op te vragen via de afdeling Mediadocumentatie, via tel: 035 - 6718553 of mediadocumentatie@rtl.nl.