Inzendingen Jean-Paul Franssens Poëzieprijs 2008


ZUIDWOLDE (GN), 20071209 -- Tot eind januari 2008 kunnen gedichten worden ingezonden voor de Jean-Paul Franssens poëzieprijs. Op zaterdag 5 april 2008 zal de prijs tijdens het lustrum van de Literaire Avond Zuidwolde worden uitgereikt. Het thema van het lustrumjaar is `Uit de schaduw'.

Begin 2007 heeft de Stichting LAZ een poëzieprijs ingesteld om meer literair talent te stimuleren zich toe te leggen op de poëzie en de poëzie te profileren. De dichters Bart FM Droog en Tjitse Hofman hebben de prijs haar naam gegeven. Hun keuze is met name bepaald door de relatie die Jean-Paul met Groningen had. Tijdens het festival, dat elk jaar in het Groningse Zuidwolde plaats vindt, wordt naast deze schrijfprijs ook de publieksprijs voor de beste voordracht uitgereikt. De doelstelling van het kleine maar serieuze festival, is om poëzie toegankelijker te maken voor een breder publiek. Dit wil zij bereiken door een gevarieerd programma aan te bieden en een bijzondere aandacht te besteden aan de sfeer en de setting.

Dichters kunnen zich gratis inschrijven voor de Jean-Paul Franssens poëzieprijs door een themagedicht te schrijven en dit, samen met een biografie, per e-mail te versturen naar Hilda Dijkstra (secretaris). De drie beste dichters onder de inzendingen nemen automatisch deel aan het festival. Dichters krijgen een bevestiging van hun aanmelding en ontvangen eind februari het bericht of zij zijn uitgekozen deel te nemen aan het evenement. Graag willen wij van de aanmelders vragen om in de tussenliggende periode geen contact te onderhouden met de secretaris in verband met de werkbelasting. Over afwijzingen kan niet worden gecorrespondeerd. Dichters kunnen hun inzendingen versturen naar hildadijkstra@orange.nl





Stichting LAZ