Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Putten - Brommerrijder onder invloed van alcohol          
Een 17-jarige brommerrijder uit Putten werd vrijdagavond 4 april aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 22:55 uur werd de jongen op de Gardenseweg in Putten gecontroleerd en bleek onder invloed van alcohol. Hierop is hij meegenomen naar het politiebureau waar hij 0,37 promille blies. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg hij een rijverbod uitgereikt.

Vaassen - Winkeldief aangehouden                          
De politie hield vrijdagmiddag 4 april omstreeks 16:50 uur een 30-jarige vrouw uit Apeldoorn aan. De vrouw nam boodschappen mee zonder deze te betalen bij een supermarkt aan de Kosterstraat in Vaassen.

De vrouw rekende bij de kassa niet al haar boodschappen af. Oplettend winkelpersoon zag dit en sprak de vrouw hierop aan. De vrouw werd overgedragen aan de politie die haar mee nam naar het bureau. Op het bureau werd tegen de vrouw proces-verbaal opgemaakt.

Epe/ Emst - Vier jongens aangehouden na vernielingen     
Vier jongens, drie uit Vaasen en één uit Emst, zijn vrijdagavond 4 april omstreeks 22:25 uur aangehouden op de Handelsweg in Emst. De jongens hadden even daarvoor bij vier woningen ruiten vernield.

Twee 13-jarigen uit Vaassen, een 14-jarige jarige plaatsgenoot en een 15-jarige jongen uit Emst vernielden ruiten in zowel Epe als Emst. Ruiten van een woning aan de Eperweg in Epe, twee woningen aan de Eperweg in Emst en een woning aan de Hoofdweg in Emst werden vernield. De jongens werden meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De ouders werden ingelicht en de jongeren zijn aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel wordt opgelegd.

Harderwijk - Woninginbraak                                
Vrijdag 4 april tussen 08:00 en 13:00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Roland Holstlaan in Harderwijk. De buit bestond onder andere uit een laptop.

De dader kwam vermoedelijk de woning binnen door een raam. Er werd onder meer een laptop en een televisie meegenomen. De politie is een onderzoek gestart.


---- --