Gemeente Binnenmaas

Zaterdag 5 april molentour Binnenmaas Molen Goidschalxoort

Zoals eerder vermeld op deze website, bezoekt gedeputeerde de heer M. van Engelshoven-Huls van de provincie Zuid-Holland verscheidene molens in de gemeente Binnenmaas op zaterdag 5 april a.s. Als eerste verricht hij s ochtends om 10.00 uur samen met burgemeester A.J. Borgdorff de officiële heringebruikname van de Poldersche molen in Maasdam. Belangstellenden kunnen na de officiële handeling deze molen de hele dag in actie bezichtigen.

Daarna gaan de gedeputeerde en de burgemeester naar Heinenoord om daar het informatiecentrum bij het molencomplex Goidschalxoort te openen. Dankzij het winnen van 1 miljoen euro in de BankGiro Loterij Restauratie eind vorig jaar, zal dit molencomplex eind 2009 weer in volle glorie staan te pronken. Ook hier zijn belangstellenden van harte welkom in het informatiecentrum.

Als laatste gaat het gezelschap naar Westmaas om daar een bezoek te brengen aan korenmolen Windlust. De Stichting tot Behoud van Molens in de gemeente Binnenmaas is vorige week gestart met de restauratie van deze beeldbepalende molen.

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl