Deltion College

Deltion bij Kom in de Kas 2008

Aardbeien met chocolade en paprikaâs met roomkaas. Horecastudenten van het Deltion College in Zwolle maken deze en nog veel meer gerechten op zaterdag 5 april 2008 in de kassen van IJsselmuiden. Tijdens Kom in de Kas, de open dagen van de Nederlandse glastuinbouw, zijn studenten op acht locaties in de weer met bospeen, tomaat, sla, witlof en andere kasproducten. Van 10.00 uur tot 17.00 uur zijn bezoekers van harte welkom in bedrijven aan de Parellelweg, de Hartogsweg, de Tuinderweg en de Koekoeksweg.

Het thema van Kom in de Kas is dit jaar âArbeid en scholingâ. Het motto is âJouw toekomst in Flowers en Foodâ. Op diverse bedrijven zal daarom het oogst- en sorteerwerk te zien zijn. Jaarlijks organiseert de Nederlandse glastuinbouw open dagen voor het publiek. 240 glastuinbouwbedrijven in 28 regioâs openen hun deuren. Als extra attractie voor bezoekers in IJsselmuiden, gaan een zestiental studenten van de opleiding Horecaondernemer/-manager koken in de kas. Bezoekers kunnen op deze manier kennismaken met producten uit de kas. Bedrijven die meedoen zijn te herkennen aan een grote ballon die boven de kas hangt. Kijk voor de meest actuele informatie en een overzicht van de bedrijven op www.komindekas.nl.