Deltion College
Deltion bij Kom in de Kas 2008
Aardbeien met chocolade en paprikaâs met roomkaas. Horecastudenten van
het Deltion College in Zwolle maken deze en nog veel meer gerechten op
zaterdag 5 april 2008 in de kassen van IJsselmuiden. Tijdens Kom in de
Kas, de open dagen van de Nederlandse glastuinbouw, zijn studenten op
acht locaties in de weer met bospeen, tomaat, sla, witlof en andere
kasproducten. Van 10.00 uur tot 17.00 uur zijn bezoekers van harte
welkom in bedrijven aan de Parellelweg, de Hartogsweg, de Tuinderweg
en de Koekoeksweg.
Het thema van Kom in de Kas is dit jaar âArbeid en scholingâ. Het
motto is âJouw toekomst in Flowers en Foodâ. Op diverse bedrijven zal
daarom het oogst- en sorteerwerk te zien zijn. Jaarlijks organiseert
de Nederlandse glastuinbouw open dagen voor het publiek. 240
glastuinbouwbedrijven in 28 regioâs openen hun deuren. Als extra
attractie voor bezoekers in IJsselmuiden, gaan een zestiental
studenten van de opleiding Horecaondernemer/-manager koken in de kas.
Bezoekers kunnen op deze manier kennismaken met producten uit de kas.
Bedrijven die meedoen zijn te herkennen aan een grote ballon die boven
de kas hangt. Kijk voor de meest actuele informatie en een overzicht
van de bedrijven op www.komindekas.nl.