Senternovem


02-04-2008 | Intelligent Energy Europe-II: Presentaties Nationale Voorlichtingsmiddag oproep 2008

Op donderdag 20 maart 2008 organiseerde EG-Liaison in Den Haag een druk bezochte nationale informatiebijeenkomst over de IEE-II 2008 oproep.

Het doel van de bijeenkomst was om betrokkenen te informeren over de huidige IEE-II oproep 2008 (budget 45 miljoen euro), waar u nu voorstellen op kunt indienen (sluitingsdatum 26 juni 2008). Tijdens deze middag is een toelichting gegeven op het werkprogramma, de prioriteiten van deze ronde, de procedure en is de praktijkervaring van een succesvol IEE project belicht.

U kunt hieronder de presentaties, die handzaam zijn bij het schrijven van uw projectvoorstel (met name `prioriteiten 2008' en `de essentiële stappen') downloaden:
Onderwerp Spreker
Nederlandse projecten in IEE
Diensten van EG-Liaison, SenterNovem R. van der Walle, SenterNovem/EG-Liaison
Intelligent Energy - Europe II
Prioriteiten 2008 Call for Proposals
Doelstellingen van het programma binnen het EU beleid Toelichting agentschap van IEE, de EACI
Programmaonderdelen M. de Ruiter, SenterNovem/EG-Liaison Projectvoorbeeld IEE in de praktijk M. Bakker, Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN)
Intelligent Energy - Europe II, De essentiële stappen Hoe werkt het?
Wat voor type projecten?
Hoe consortium samen te stellen en aan te sluiten op werkprogramma? Kansen en valkuilen
Evaluatie procedure M. de Ruiter, SenterNovem/EG-Liaison Financiële en juridische IEE `basics' J. de Waal, SenterNovem/EG-Liaison

Contact
Voor vragen of meer informatie naar aanleiding van deze presentaties kan contact worden opgenomen met Madelon de Ruiter (m.de.ruiter@egl.nl, 070 - 373 52 50).