CDA

[LinkClick.aspx?link=Images%2fPolitici%2fKamerleden_mrt07%2fCorienJonk er_.jpg&tabid=157&mid=1006] 02 april 2008 - Persbericht - Corien Jonker spreekt op conferentie over migratie in St. Petersburg

CDA-Tweede Kamerlid Corien Jonker neemt op donderdag 3 en vrijdag 4 april deel aan een gezamenlijke conferentie van parlementariërs van de CIS (10 voormalige Sovjet-landen) en de commissie Migratie, Vluchtelingen en Bevolking van de Raad van Europa in St. Petersburg.

Corien Jonker, voorzitter van de commissie Migratie, Vluchtelingen en Bevolking, spreekt op donderdag 3 april de openingsspeech uit. Jonker gaat in op het probleem van verschillende belangen die landen hebben bij de aanpak van migratieproblemen. Daarnaast zal ze het belang van een interculturele dialoog, tolerantie en integratie van migranten onder de aandacht brengen. Ook zal zij aandacht vragen voor het recht op een eerlijke asielprocedure en respect voor de rechten van de mens.

De CDAâster zit op vrijdag 4 april een paneldiscussie voor over integratie van migranten en hun families en het belang van een interculturele dialoog hierbij. Centraal staat hierbij het belang van het ontwikkelen van maatregelen om tolerantie en integratie van migranten en hun families te verbeteren in de gastlanden.

De conferentie wordt afgesloten met een Gemeenschappelijke Verklaring die waarschijnlijk een vervolg krijgt in de Raad van Europa en als input dient voor een nieuw rapport.

---