Winnares geroemd om duurzame innovatie in de bouw
Gouden Krokus 2008 naar Anne-Marie Rakhorst
Amersfoort, 1 april 2008 - Afgelopen zaterdag is tijdens het Lentefeest van Wolter & Dros de Gouden Krokus 2008 uitgereikt aan ondernemer Anne-Marie Rakhorst. Rakhorst zet zich met passie, gedrevenheid en ongekend optimisme in voor duurzame innovatie in de bouw. Ook daarbuiten kweekt zij op onnavolgbare wijze bewustzijn voor het belang van duurzaam ondernemen en ontwikkelen.
Anne-Marie Rakhorst is oprichter en directeur-eigenaar van Search, een internationaal opererend ingenieursbureau, laboratorium en opleidingsinstituut. In 2000 is zij uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar. Eind 2007 verscheen haar boek 'Duurzaam ontwikkelen... een wereldkans' met als voornaamste boodschap: economie en ecologie gaan prima samen. Rakhorst is geïnspireerd door het boek 'Cradle to Cradle: Remaking the Way We Make Things' van de Duitse chemicus Michael Braungart en de Amerikaanse architect William McDonough. Bij deze manier van werken gaan er geen grondstoffen verloren, maar wordt al in de ontwerpfase rekening gehouden met de mogelijkheden voor hergebruik. Rakhorst heef het initiatief genomen voor de Nederlandse editie van dit boek.
De Gouden Krokus
De Gouden Krokus is een jaarlijkse prijs die Wolter & Dros uitreikt aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor vernieuwing in de bouw- en installatiebranche. De Gouden Krokus is eerder uitgereikt aan Paul Roelofsen voor zijn baanbrekend onderzoek naar de relatie tussen het binnenmilieu, de fysieke werkomgeving en de prestaties van mensen. Ook prof. ir. Hennes de Ridder ging Rakhorst voor dankzij zijn buitengewone bijdrage voor nieuwe vormen van aanbesteden in de bouw.
Beeldmateriaal kunt u
Wolter & Dros
Wolter & Dros is een creatieve en innovatieve partner die integraal en complementair technische installaties ontwerpt, installeert, onderhoudt en beheert. Wolter & Dros heeft 1600 medewerkers en maakt onderdeel uit van het vastgoed-, bouw- en techniekconcern TBI met integraal bouwen als belangrijke toegevoegde waarde.