Filmpremiere 'Into Connection' oproep tot verbinding

29/03/2008 21:19

&Samhoud Nederland B.V.

De korte film 'Into Connection' die in première gaat om 12.00 uur op zondag 30 maart 2008 in Filmtheater 't Hoogt in Utrecht, toont jonge mensen die oproepen tot verbinding en die zich keren tegen polarisatie en de toenemende intolerantie is ons land. De makers willen met de film niet alleen een oproep doen aan alle Nederlanders om zich niet van elkaar af te sluiten, ze willen de rest van de wereld ook tonen dat ons land staat voor tolerantie, vrijheid en verbinding. Als zodanig kan de film dan ook worden gezien als ene reactie op de film Fitna van Geert Wilders.

Into Connection wil verbinden
De korte film Into Connection (ongeveer 8 minuten) roept mensen op zich met elkaar te verbinden in plaats van zich van elkaar te distantiëren. De film toont het fragiele evenwicht tussen polarisatie enerzijds en evenwicht anderzijds. Met dit initiatief nemen het Jeugdkabinet en ? het heft in handen en vertegenwoordigen ze een positief geluid horen die ze in de Nederlandse samenleving signaleren, maar die helaas te weinig openlijk wordt geuit. Na de vertoning van de film wordt de film verspreid via internet en vanaf 4 april 2008 wordt de film verstuurd aan alle wereldleiders.

Intolerantie begint met woorden en kan leiden tot geweld
De film start met korte beelden van dictators uit de 20e eeuw. Deze mensen begonnen met woorden, met harde taal, om uiteindelijk te ontsporen in gruwelijke gewelddadigheden jegens andere mensen. Vrijwel alle getoonde dictators zijn Europeanen, en ook de gewelddadigheden die in de film worden vertoond, vinden plaats in de Westerse wereld.

Wie neemt verantwoordelijkheid
Het tweede deel van de film handelt over de vraag wie de verantwoordelijkheid neemt om de samenleving bij elkaar te houden. In beeld komen politici en grote massa's mensen.

Verantwoordelijkheid begint bij het individu
Het laatste deel toont mensen, individuen, die het zo niet meer willen. Die willen leven in gelijkheid, die zich willen verbinden met andere mensen. Die uiteindelijk de kijker oproepen om ook te kiezen. Te kiezen voor verbinding.

Initiatiefnemers
De initiatiefnemers voor de film, ondernemer Salem Samhoud en zijn zoon Jip Samhoud, premier van het Jeugdkabinet, zetten zich samen met collega's van adviesbureau ? al jaren in voor het verbinden van de samenleving. Zo werd in 2006 Visie21 gestart, een burgerinitiatief dat samen met 2500 Nederlanders een toekomstvisie voor Nederland ontwikkelde. In 2007 werd dit opgevolgd door het Jeugdkabinet. Jeugdpremier Jip Samhoud deed, samen met een groep enthousiaste jongeren die het Jeugdkabinet vormen, een appel op jongeren om hen bewust te laten nadenken en zich uit te spreken over de toekomst van Nederland. Ook Into Connection is gericht op verbinding en de toekomst van onze samenleving.





http://www.intoconnection.nl