Gemeente Oldenzaal


Nationaal Landschap Noordoost-Twente neemt deel aan Natuurexpo

gepubliceerd op : 17-3-2008

De Vereniging tot Bescherming van Weidevogels en jong Wild organiseert ter ere van het 25-jarige bestaan een Natuurexpo op zondag 30 maart 2008 in gemeenschapscentrum `Het Trefpunt' in Weerselo.

Hier worden allerlei natuurfacetten aan een zo breed mogelijk publiek gepresenteerd. Ook het Nationaal Landschap Noordoost-Twente is op deze dag aanwezig. U bent van 11.00 tot 17.00 van harte welkom in gemeenschapscentrum `Het Trefpunt' aan de Legtenbergerstraat 6 in Weerselo. De toegang is gratis.

Nationaal Landschap Noordoost-Twente
Noordoost-Twente is in 2006 door het rijk aangewezen als Nationaal Landschap. Een Nationaal Landschap is een gebied met (inter-)nationaal zeldzame of unieke landschapskwaliteiten en bijzondere natuurlijke en recreatieve kwaliteiten. Er zijn twintig Nationale Landschappen in Nederland.

De opgave voor de Nationale Landschappen is het behouden, duurzaam beheren en waar mogelijk versterken van de bijzondere kwaliteiten. Ook het vergroten van de recreatieve toegankelijkheid is een belangrijke doelstelling.

Noordoost-Twente is aangewezen als Nationaal Landschap vanwege de zogenaamde kernkwaliteiten:


* grote mate van kleinschaligheid;

* het groene karakter;

* een samenhangend complex van beken, essen, kampen en moderne ontginningen.

Tot het Nationaal Landschap Noordoost-Twente behoren de gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal (buitengebied) en Tubbergen. Wilt u meer weten? Kijk dan hier of hier.