Voedingcentrum
Meer vis gegeten in 2007
28 maart 2008
Uit cijfers van het Nederlands Visbureau blijkt dat er in 2007 meer
vis is gegeten. Het Voedingscentrum is verheugd over deze toename.
Lukt het u nog niet om 1 of 2 keer in de week vis op het menu te
krijgen? Laat u inspireren door onze vistips mét oog voor
duurzaamheid.
Vistips
* Zet twee keer per week vis op het menu. Kies goede vis uit de
Viswijzer van het Wereld Natuur Fonds en de stichting Noordzee.
* Kies ook eens voor schaal- en schelpdieren. Prima keuzes: grijze
garnaal, rivierkreeft of oester.
* Geef kabeljauw, tong en schol uit de Noordzee de tijd om weer op
een gezond aantal te komen. Kies liever voor koolvis of rode poon.
* Vette vis bevat veel gezonde visvetzuren. Prima keuzes: haring,
zalm uit Alaska of biologische Atlantische zalm.
Vis & gezondheid
* Waarom is vis zo gezond?
* Vette vis en zwangerschap
* Nieuwsbericht over Richtlijnen goede voeding 2006
Vis & het milieu
* Download de Viswijzer van het Wereld Natuurfonds en Stichting de
Noordzee
* Online Visgids op www.goedevis.nl
* MSC-keurmerk
Recepten met goede vis
* Rivierkreeftjes met saffraansaus
* Vis met courgette en tomaat (kies voor de visfilet koolvis)
* Vispotje met aardappelen (kies voor de visfilet koolvis)
* Tilapia met een garnalenkorstje (kies in Nederland of België
gekweekte Tilapia)