| |
|Datum: 17 maart 2008 | | | |Controle op vetafscheiders bij horeca | |Veel riolen in de gemeenten kunnen verstopt raken door lozingen van | |plantaardige of dierlijke vetten in de riolering. Daarom gaat de | |gemeente de komende maanden handhaven bij horecaondernemers in de | |binnenstad die niet beschikken over een vetafscheider. Het lozen van | |plantaardige of dierlijke vetten is ongewenst. Deze vetten lossen | |namelijk niet op en hechten zich na koeling aan de wand. De | |afvoercapaciteit van het riool neemt af en kan tot verstoppingen, | |overstromingen, viezigheid, stankoverlast en hoge kosten voor herstel | |leiden. | | | |Wet Milieubeheer | |Volgens de Wet Milieubeheer moeten horecagelegenheden die een keuken | |gebruiken over een vetafscheider beschikken. Met het plaatsen van een | |combinatie van vetafscheider met slibvangput voorkomt een ondernemer | |namelijk verstoppingen of stankoverlast. Daarnaast is goed onderhoud | |van de vetafscheider van wezenlijk belang. | | | |Handhaving | |In de binnenstad bevinden zich veel horecagelegenheden. Een aantal | |beschikt niet over een vetafscheider. Dat blijkt uit een telefonische | |enquête die de gemeente heeft uigevoerd. Eind maart ontvangen de | |ondernemers van deze bedrijven een handhavingsbrief waarin wordt | |verzocht om een vetafscheider te plaatsen. Als hier binnen twee | |maanden na verzending van de brief geen gehoor aan wordt gegeven, gaat| |de gemeente maatregelen nemen. | |Noot voor de media | |Voor meer informatie kunt u contact opnemen met gemeente Utrecht, | |Bestuurscommunicatie, Gerard Derksen, 030 - 286 11 68. |
---- --