Antillenhuis


Raadsleden uit Curacao en St. Maarten dineren met VNG'ers in Zoetermeer

Enkele van de raadsleden, poserend voor de fotograaf. (Foto Antillenhuis/PevryPress)

Momenteel verblijven in Nederland enkele van de Eilandsraadleden van Curaçao en Sint Maarten. Dit in verband met een studiebezoek op uitnodiging van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), in het kader van het programma 'Gemeentelijke Samenwerking Nederlandse Antillen'. Het algemene doel van het studiebezoek is om kennis en ervaring uit te wisselen tussen de gemeenteraden van Nederland en de eilandsraden en gedeputeerden van de Nederlandse Antillen.

Deelnemers uit de Nederlandse Antillen zijn Norbert George (Fractieleider DP), Dennis Jackson (Fractieleider PAR), Gimena van der Gen (Fractieleider PNP), Urvin Macaay (MAN), Rodolphe Samuel (National Alliance), George Panthophlet (National Alliance) en Petrus de Weever (Fractieleider Democratic Party).

Dinsdag vond in het kader van het bezoek een diner plaats in Zoetermeer in restaurant De Sniep. Namens het Antillenhuis was hierbij uitgenodigd de Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen, Paul Comenencia. Vanuit Gemeente Zoetermeer waren aanwezig Wethouder Edo Haan (PvdA, Financiën & Belastingen, Sociale Zaken & Werkgelegenheid, alsmede het Welzijnsbeleid) en raadslid mw Peggy-Ann Clarck. Wethouder Gemeente Ermelo Peter Meijer en Maarten Beks, VNG, waren tevens aanwezig.

Deze week brengt de delegatie een bezoek aan de Gemeente Groningen. Ook is men te gast bij Gemeente Breda. Tijdens de bezoeken aan de Gemeenten zullen o.a. Commissie- en Raadsvergaderingen worden bijgewoond en zal het dualistische stelsel nader worden toegelicht. Op vrijdag brengt de delegatie een bezoek aan de Raad van State en aan de Griffie van de Tweede Kamer te Den Haag. 15 Maart keren de raadsleden terug naar de Nederlandse Antillen.

Voor meer informatie VNG International. Voor vragen omtrent het Antillenhuis, het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen en/of onze persfoto's: Norman Serphos, voorlichter/woordvoerder Antillenhuis serphos@kgmna.nl
---

Gepubliceerd op: 13-03-2008 Bron: Antillenhuis