Gemeente Utrecht

Europalaan gedeeltelijk afgesloten door lek in afwatering Vanmiddag constateerde de gemeente een groot lek aan de hoofleiding van de afwatering onder de Europalaan. Het lek kan verzakking en instorting van het wegdek veroorzaken. Het gaat om de twee rijstroken stadinwaarts vanuit Nieuwegein en de busbaan. Op dit moment is er al een wegversmalling aangebracht. Vanavond, na de avondspits, worden deze stroken afgesloten. Hoe lang de afsluiting duurt is nog niet te zeggen.

De gemeente adviseert automobilisten vanuit Nieuwegein via Papendorp te rijden. Automobilisten die komen vanaf de parallelbaan van de A12 worden verzocht afslag 16 Papendorp te nemen. Er worden borden met lichtsignalen neergezet om het aanwezige verkeer om te leiden. De gemeente en Rijkswaterstaat verwachten grote drukte, vooral morgenochtend, en vragen mensen dringend dit kruispunt stadinwaarts te mijden.

De afsluiting zou al gedeeltelijk plaatsvinden voor de geplande asfalteringswerkzaamheden aan de Europalaan. Nu worden zij helemaal afgesloten. De gemeente vervroegt daarmee de afsluiting van de Europalaan met een dag.

Het lek kwam aan het licht tijdens de werkzaamheden aan het asfalt op de Europalaan. De rijbanen van en naar het viaduct tot de Mauritiuslaan waar al gewerkt werd, worden vandaag versneld geasfalteerd, zodat deze weer open zijn voor het verkeer dat de stad verlaat.



Gemeente Utrecht