Uitgeverij het Spectrum


Persbericht

De moestuin mag weer worden ingericht,
want het voorjaar komt eraan!

|Veel mensen hebben al     | |[pic]                           |
|kennis gemaakt met Wilde  | |                                |
|venkel & rabarber, een    | |                                |
|bijzonder kookboek vol    | |                                |
|recepten met bekende en   | |                                |
|onbekende ingrediënten uit| |                                |
|de moestuin.              | |                                |
|                          | |                                |
|Het boek is speciaal      | |                                |
|gemaakt voor alle         | |                                |
|liefhebbers van lekker    | |                                |
|eten met een volks- of    | |                                |
|moestuin of een goede     | |                                |
|groenteboer.              | |                                |
|                          | |                                |
|Naast talloze bijzondere  | |                                |
|recepten omvat het boek   | |                                |
|ook tips voor het zaaien, | |                                |
|werken en oogsten in de   | |                                |
|tuin, handig gerangschikt | |                                |
|per maand. Met prachtige  | |                                |
|foto's die al tijdens het | |                                |
|bladeren inspireren tot   | |                                |
|het uitproberen van nieuwe| |                                |
|groenten en gerechten.    | |                                |
|                          | |                                |
|Caroline Zeevat is grafisch vormgever en heeft een volkstuin|
|in Rotterdam. In 2001 kwam het door haar samengestelde en   |
|vormgegeven boek Tot nut en genoegen, volkstuin cultuur in  |
|Nederland uit.                                              |
|                                                            |
|Ans Withagen is foodstylist en maakt reportages voor onder  |
|andere Buitenleven en Vrienden van het Platteland. Ze heeft |
|een grote moestuin in Utrecht.                              |
|                                                            |
|[pic]                                                       |
|Recept - Voorjaars(on)kruiden pasta                         |
|                                                            |
|Ingrediënten                                                |
|Klont boter en/ of olijfolie                                |
|1 teentje knoflook, gesnipperd                              |
|50 g geroosterde hazelnoten, gehakt                         |
|8 el verse (on)kruiden (zo veel mogelijk verschillende;     |
|bijv. wilde rucola en fluitekruid)                          |
|Schil van ½ citroen, geraspt                                |
|Handje Parmezaanse kaas                                     |
|Zout, peper                                                 |
|Pasta                                                       |
|                                                            |
|Smelt de boter, voeg hieraan de knoflook toe (niet bruin    |
|laten worden), vervolgens de hazelnoten, kruiden,           |
|citroenrasp en de helft van de kaas. Voeg een beetje olie   |
|toe. Breng op smaak met zout en peper. Kook pasta naar      |
|keuze. Als de saus te dik is, kun je wat kookvocht van de   |
|pasta toevoegen. Doe de pasta en de saus bij elkaar en      |
|serveer.                                                    |
|                                                            |
Februari 2008

Recept - Appel-gelei met viooltjes

Ingrediënten
ruim 1 kg appels, ongeschild in
grote stukken gesneden
geleisuiker
2 handen viooltjes

Zet de in stukken gesneden appels op met een bodem water van 2-5 cm. Laat het geheel ± 40 minuten koken tot de appels gaar zijn. Giet de appelmoes door een zeef. Laat vervolgens een nacht door kaasdoek uitlekken. Kook de gelei met geleisuiker volgens de aanwijzingen op het pak. Voeg op het laatst de bloemetjes toe en giet de gelei in schoongemaakte potjes. Lekker over een dikke plak (appel)cake.

|Titel     |Wilde venkel & rabarber                             |
|Ondertitel|En andere culinaire genoegens uit de volkstuin      |
|Auteur    |Caroline Zeevat en Ans Withagen                     |
|Uitvoering|Gebonden                                            |
|Illustrati|Full colour foto's                                  |
|es        |                                                    |
|Omvang    |192blz.                                             |
|Prijs     |E 24,95                                             |
|ISBN      |9789027444387 / reeds verschenen (3e druk)!         |


Bestellen:

Wilde Venkel & Rabarber
Wilde Venkel & Rabarber
Caroline Zeevat & Withagen, A.