NOC*NSF


Velduis, Van Gelder Lotto-ambassadeur

RIJSWIJK ? Ringenatleet Yuri van Gelder en zwemster Marleen Veldhuis verbinden zich de komende twee jaar als ambassadeur aan De Lotto. Daarvoor tekenden de beide sportatleten vandaag in Eindhoven een contract. Van Gelder figureert vanaf de tweede week van maart in de nieuwe tv commercial van De Lotto en Veldhuis zet zich in voor andere sportieve activiteiten.

Veldhuis is al zeker van deelname aan de Olympische Spelen, die op 8 augustus in Beijing van start gaan. Samen met haar estafette-zwemploeg is zij zeker een medaillekandidaat. "Ik ben echt een fan van De Lotto. Zij maken breedtesport en topsport voor iedereen toegankelijk. Als topsporter moet je intensief trainen en je mentaal goed voorbereiden, zeker als je een kans wilt maken op een medaille bij de Olympische Spelen. De Lotto zorgt voor de nodige financile middelen."

Van Gelder: "Ik zet me graag in voor De Lotto, een organisatie die een belangrijke steunpilaar is voor de sport in Nederland. Het is gewoon een feit dat zonder bijdrage van De Lotto wij niet aan de Olympische Spelen kunnen deelnemen." De ringenspecialist bereidt zich momenteel voor op het EK turnen in Lausanne. "Ik hoop dat ik die wildcard krijg om mijn droom dit jaar in Beijing te kunnen waarmaken."

Algemeen Directeur Hans Schraders van De Lotto was gelukkig met de twee topatleten die nu ook hun naam aan de kansspelorganisatie verbinden. Al jaren krijgt De Lotto steun van topsporters zoals Olympisch judokampioen Mark Huizinga, wielrenster Leontien Zijlaard-van Moorsel en oud-schaatser Jochem Uytdehaage. Momenteel zetten ook hockeyster Minke Booij en rolstoeltennister Esther Vergeer zich in voor De Lotto. "Sport is onlosmakelijk met De Lotto verbonden. Sinds 1961 ging er al 1,1 miljard euro naar de Nederlandse sport. Jaarlijks gaat er 18 tot 20 miljoen euro rechtstreeks naar de sportbonden. Dat Yuri en Marleen nu ook zichtbaar De Lotto steunen, is een geweldige voorzet voor een heel sportief jaar waarin ook nog eens het EK voetbal plaatsvindt. Wij willen de sport voor iedereen toegankelijk maken en Yuri en Marleen gaan ons daarbij helpen", aldus Schraders.

(28 februari 2008)