Politie Drenthe

Donderdag

Hoogeveen, 28-02-2008

Met auto tegen lantaarnpaal na roken joint

WAPSERVEEN Op het Westeinde in Wapserveen reed woensdagavond een 42 jr. man uit Epe met zijn auto een lantaarnpaal omver. De man reed nog een stukje door en stopte toen. Omwonenden belden de politie die even later de bestuurder in verwarde toestand aantrof bij de auto. De man had niet gedronken maar verklaarde tegenover de politie kort voor de aanrijding een jointje gerookt te hebben. Volgens de man was hij onder het rijden duizelig geworden waarna hij de lantaarnpaal had geraakt. Hij werd aangehouden waarna een arts op het politiebureau van hem een bloedmonster nam. Dit zal worden onderzocht op aanwezigheid van drugs. In de auto vond de politie nog ene hoeveelheid wiet. Na verhoord te zijn is de man in vrijheid gesteld. De wiet is in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-115543)

Met drank op over de kop

PEIZE Op De Horst tussen Peize en Eelde verloor een 47 jr. man uit Paterswolde woensdagavond de macht over het stuur van zijn auto. Hij belandde met zijn auto op de kop in een sloot. De man raakte daarbij gewond. Per ambulance is hij overgebracht naar het UMC in Groningen. Omdat hij gedronken had is daar door een arts bloed van hem afgenomen. Dit wordt onderzocht op de aanwezigheid van alcohol. De man verloor de macht over het stuur doordat hij door onbekende oorzaak met de wielen van zijn auto in de berm kwam. (08-115526)

Politie vordert bromfietsrijbewijs in

RODEN In de nacht van woensdag op donderdag vorderde de politie het bromfietsrijbewijs in van een 16 jr. jongen uit Eelde. Deze beginnend bestuurder reed met een alcoholgehalte van 0,9 promille op zijn bromfiets over de Nieuweweg in Roden en werd daar door de politie gecontroleerd. Bij beginnend bestuurders wordt het rijbewijs ingevorderd als er sprake is van een alcoholgehalte hoger dan 0,8 promille. Na het afleggen van een verklaring is hij in vrijheid gesteld. (08-115577)

Gesnapt op gestolen bromfiets

RODEN Op de Exportweg in Roden hield de politie in de nacht van woensdag op donderdag een 18 jr. inwoner van Groningen aan. De jongeman probeerde op een bromfiets te ontkomen aan een controle door de politie. Toen hij toch werd staande gehouden verklaarde hij dit gedaan te hebben omdat hij niet in het bezit is van een bromfietscertificaat of rijbewijs. Nader onderzoek aan de bromfiets leerde echter dat er ook wel eens een andere reden geweest kan zijn. De bromfiets bleek namelijk in Groningen te zijn gestolen. Volgens de verdachte heeft hij de bromfiets vorige week gekocht. Hij is na het afleggen van een verklaring in vrijheid gesteld. De bromfiets is in beslag genomen. De politie onderzoekt het verhaal van de jongeman. (08-115570)

Oldtimer gestolen

RHEE uit een garage bij een woning aan de Doctor J. Picardtweg in Rhee is tussen maandagmiddag en woensdagmiddag een rode Chevrolet Corvette uit 1980 gestolen. De auto verkeert in een zeer goede staat. De eigenaar ontdekte woensdagmiddag dat de auto verdwenen was. Hij deed aangifte. (08-115424)

De VW Caddy die in de nacht van maandag op dinsdag is gestolen in Valthermond is teruggevonden. De auto werd aangetroffen op een carpoolplaats bij de A1 onder Bathmen.

Inbrekers veroorzaken veel schade

DALEN Inbrekers hebben in de nacht van dinsdag op woensdag de sporthal aan de Dalerveensestraat in Dalen bezocht. Men kwam binnen door een raam te forceren. Ze gingen weg met lege handen maar lieten wel een spoor van vernielingen achter. In het gebouw werden maar liefst negen deuren opengebroken of ingetrapt en de geluidsinstallatie vernield. Eén deur werd zelfs helemaal doormidden getrapt. De hele sporthal werd doorzocht maar men vond niets van enige waarde. De schade wordt geschat op minimaal 3000,- (08-115346)

Winkeldieven aangehouden

EMMEN Beveiligingsmedewerkers van een winkel aan het Mondriaanplein in Emmen hielden woensdag drie winkeldieven aan. Eerst werd een 22 jr. inwoner van Aalden betrapt bij het stelen van een zonnebril. Hij is overgebracht naar het politiebureau en daar bekende hij de diefstal. Omdat dit voor de man niet de eerste keer was kreeg hij een dagvaarding en moet hij zich binnenkort voor de rechtbank verantwoorden. (08-115490)

Een paar uur later liepen twee meisjes van 15 en 16 jr. uit De Groeve en Groningen in dezelfde winkel tegen de lamp. Een beveiligingsmedewerker zag de meisjes met meerdere kledingstukken en sieraden een paskamer binnengaan en er met maar één kledingstuk weer uitkomen. Buiten sprak hij ze aan en toen bleek hun tas uit te puilen van spullen die ze niet hadden betaald. In totaal voor maar liefst 217,-. De meisjes zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bekenden ze deze diefstal en ook nog de diefstal van kleding in een andere winkel in Emmen. De meisjes werden door hun ouders van het politiebureau gehaald. De politie maakt proces-verbaal op (08-115524)

Bouwkeet gestolen

EMMEN Vanaf een terrein aan de Paganelstraat in Emmen is tussen maandagmiddag en dinsdagmorgen een bouwkeet op wielen gestolen. De witte bouwkeet is een aanhanger met een dissel die door een auto voortgetrokken kan worden. De aanhanger was beveiligd met een disselslot. Waarschijnlijk hebben de dieven het slot verbroken en daarna de keet achter een auto gekoppeld. In de keet lagen meerdere gereedschappen en kledingstukken. Namens de eigenaar, een bedrijf uit Dalfsen, is aangifte gedaan. (08-115311)

Vandalen aangehouden

EMMEN De politie in Emmen hield woensdagavond drie jongens van 15, 15 en 18 jr. uit Emmen en Emmer Compascuum aan op verdenking van brandstichting en vernieling. Bij de school aan de Balingerbrink werd een fiets in een vlaggenmast gehangen en werden de banden in brand gestoken. Eén van de jongens werd op heterdaad aangehouden. De andere twee vluchtten maar meldden zich later na een telefoontje van de politie ook op het politiebureau. De jongens bekenden en zijn daarna in de loop van de nacht in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (08-115561)

Dure klap

BEILEN Justitie beloonde woensdagmiddag een 25 jr. vrouw uit Beilen met een boete van 220,- voor het slaan van een 22 jr. plaatsgenote. De twee vrouwen leven al langere tijd in onmin met elkaar. Woensdagmiddag escaleerde dat toen de vrouwen elkaar tegenkwamen op de Reigerlaan in Beilen. Na een scheldpartij sloeg de verdachte het slachtoffer in het gezicht. De politie werd gewaarschuwd en de verdachte aangehouden. Na het afleggen van een verklaring kreeg ze een schikkingsvoorstel van Justitie van 220,- en is ze in vrijheid gesteld. Als ze dit betaald voorkomt ze verdere strafvervolging. (08-115521)

Aanhouding na mishandeling

DALEN In een bungalow aan de Reindersdijk in Dalen hield de politie in de nacht van woensdag op donderdag een 18 jr. inwoner van Zwolle aan. De jongeman wordt verdacht van het mishandelen van een 17 jr. jongen uit Den Haag. Na een avondje in een bar ontstond er ruzie. Het slachtoffer kreeg een paar klappen in het gezicht toen hij een vriend probeerde af te schermen voor de agressie van de verdachte. Hij moest zich voor een bloedende hoofdwond door een arts laten behandelen. Hij deed aangifte. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau. (08-115578)

Huiselijk geweld

NIEUW WEERDINGE De politie hield woensdagmiddag een 22 jr. inwoner van Nieuw Weerdinge aan. De man wordt verdacht van het mishandelen van zijn vriendin. De vrouw raakte daarbij gewond en moest zich laten behandelen door een huisarts. De man is voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau. De politie stekt een ander onderzoekt in naar deze geweldszaak. (08-115511)

Woningbrandje

KLAZIENAVEEN Woensdagmorgen ontstond er brand in de woonkamer van een woning aan het Scholtenskanaal OZ in Klazienaveen. Een buurman ontdekte de brand en waarschuwde de bewoonster. De vrouw en haar twee kleine kinderen konden daardoor op tijd de woning verlaten en bleven ongedeerd. De brandweer bluste de brand. Deze bleek te woeden in de woonkamer. De politie houdt er rekening mee dat de brand is ontstaan doordat de kinderen met vuur hebben gespeeld. (08-115389)

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.