FNV KIEM

FNV-aangiftes niet getroffen door storing fiscus De storing in het computersysteem van de Belastingdienst, waardoor 730 duizend belastingaangiftes verloren zijn gegaan, heeft geen gevolgen voor mensen die via FNV Belastingservice aangifte hebben gedaan.

We zijn ontsnapt aan een ramp, zegt Ymi Knaap, hoofd FNV Belastingservice. Als we al die aangiftes opnieuw hadden moeten doen, dan had dat onze vrijwilligers enorm veel extra tijd gekost. We verwachten dit jaar 330 duizend aangiftes te doen, en twee derde daarvan was al de deur uit.

Iedereen die de hulp van FNV Belastingservice inroept bij het doen van aangifte, krijgt een kopie van de aangifte mee naar huis. Als het anders was afgelopen, hadden die opnieuw in het computersysteem moeten worden ingevoerd. Bij digitale kopieën is dat nog niet zon ramp, maar er zijn ook mensen die alleen een print hebben, en al die gegevens hadden we dan opnieuw moeten intikken.

De FNV bewaart zelf namelijk geen kopieën van de aangiftes. De Belastingdienst gaat er wel zo makkelijk van uit dat iedereen een kopie van zijn aangifte heeft, maar de FNV mag dit soort gevoelige gegevens niet zelf bewaren. Dat druist in tegen de privacyregels", aldus Knaap.

De FNV heeft de openingstijden van de telefoonlijn waar je een afspraak kunt maken met de Belastingservice verruimd: van maandag donderdag van 09.30 -16.00 uur. Lees meer

---