AutoRai

Verkoopaantallen Lexus Hybrid Drive blijven stijgen

(2/27/2008)
Lexus blijft in het topsegment marktleider op het gebied van hybride technologie. In 2007 werden in Europa 16.800 autoâs met Lexus Hybrid Drive verkocht, hetgeen bijna 30% meer is dan het jaar ervoor.

Lexus Hybrid Drive
In 2007 heeft Lexus in Europa 16.800 autoâs met Lexus Hybrid Drive verkocht. Ter vergelijking: in 2006 waren dat er 13.200. Lexus is nog steeds de enige automobielfabrikant in het topsegment die hybride technologie aanbiedt. De Lexus Hybrid Drive-serie bestaat uit de RX 400h, de GS 450h en het vlaggenschip LS 600h. Geen van deze modellen komen in ons land in aanmerking voor de âslurptaxâ en kennen het milieulabel C.

De âFull Hybridsâ van Lexus â zoals de LS 600h met een vermogen van maar liefst 445 pk â leveren buitengewoon krachtige prestaties en hebben een aanzienlijk lagere uitstoot. Zelfs rijden met nul emissies is mogelijk, bijvoorbeeld in stedelijke gebieden of in files.

Lexus Hybrid Drive is bijzonder populair gebleken onder de Europese automobilisten. In 2007 koos 38% van alle West-Europese Lexus rijders voor een Lexus Hybrid Drive, een forse stijging ten opzichte van 2006 (27%). Van de RX- en GS-series was respectievelijk 86% en 55% van de verkochte autoâs een Lexus Hybrid Drive. De LS 600h, die sinds juli op de markt is, is verantwoordelijk voor 56% van de verkochte autoâs uit de LS-serie.

Het F-label van Lexus
Het Europese debuut van het conceptmodel LF A Roadster onderstreept het F-label voor modellen met uitzonderlijk hoge prestaties.

De IS F sedan wordt in april geïntroduceerd en beschikt over een hoogwaardige aandrijflijn met 8-traps automaat en een 423 pk sterke V8 met een koppel van 505 Nm. Circuitwaardige topprestaties, zoals een acceleratie van 0-100 km/h in 4,8 seconden, gaan samen met Lexus finesse en optimaal gebruiksgemak.

LF A Roadster
De LF A Roadster heeft dezelfde slanke, aërodynamische lijnen als de tweede generatie van het LF A concept, die in 2007 werd gepresenteerd. Het chassis en de carrosserie zijn vervaardigd uit aluminium en koolstofvezel. De snelheidsafhankelijke, verzonken achterspoiler is uniek voor de LF A Roadster en zorgt samen met het venturi-effect van de aërodynamisch gevormde onderzijde van de auto voor een verbeterde aërodynamica en meer stabiliteit bij hoge snelheden.

Net als bij de LF A coupé wordt het vermogen geleverd door een state-of-the-art V10, die meer dan 500 pk kan leveren en een topsnelheid van meer dan 320 km/h kan bereiken. Doordat de motor midden vóór en de transmissie en radiateurs achter zijn geplaatst, is de gewichtsverdeling geperfectioneerd.

Het immense vermogen wordt door de, in een cardanasbuis geplaatste, aandrijfas overgebracht naar de versnellingsbak. Dit draagt bij aan een hogere stijfheid en reduceert trillingen in de aandrijflijn.

Het uitzonderlijk efficiënte anti-fading remsysteem is erop gebouwd deze krachten te weerstaan en bestaat uit 6-zuiger remklauwen met 360 mm geperforeerde remschijven vóór en 4-zuiger remklauwen met 345 mm geperforeerde remschijven achter. Om de speciaal ontworpen ultra-lichtgewicht turbinevormige 20 inch lichtmetalen velgen liggen 265/35R20 banden vóór en 305/30R20 banden achter.

Aan de achterzijde omsluiten de karakteristieke pijlvormige lichtunits, die zijn overgenomen uit het ontwerp van de coupé, de luchtkanalen van de radiateurs. De pijlvormen worden nog verder benadrukt door de omgekeerde driehoek waarin de drie uitlaatpijpen zijn geïntegreerd.

IS F
De IS F beleeft zijn debuut in Genève. Het model is gebaseerd op de succesvolle Lexus IS-serie en is de eerste Lexus met F-label die op de markt zal verschijnen. Het is de enige auto in dit segment die is ontworpen voor topprestaties op wedstrijdniveau en die toch beschikt over het comfort en de finesse van een echte Lexus. Racetechnologie en optimaal gebruiksgemak gaan in de IS F naadloos samen. De enige Sport Direct-Shift (SPDS) transmissie met

8 versnellingen ter wereld, een 5 liter V8-motor (423 pk/505 Nm koppel), D-4S dual-point injectie en VVT-iE elektrisch geregelde inlaatkleptiming zorgen voor een acceleratie van 0â100 km/h in slechts 4,8 seconden en een begrensde maximumsnelheid van 270 km/h. En met een gecombineerde CO2-uitstoot van 270 g/km is het de meest efficiënte auto in zijn klasse.

Over Lexus
Lexus werd in 1989 geïntroduceerd en wordt inmiddels verkocht in meer dan 60 landen. De Lexus modellenserie bestaat onder andere uit het vlaggenschip LS, de gedistingeerde GS sedan, de sportieve IS sedan en âs werelds best verkochte topklasse SUV: de RX. Met de IS F presenteert Lexus zijn eerste auto met F-label, het eigen label voor automobielen met uitzonderlijk hoge prestaties.

Het Lexus concept van de beste klantervaring, ongeëvenaarde kwaliteit en state-of-the-art technologie zoals Lexus Hybrid Drive hebben ertoe bijgedragen dat Lexus als uniek en wereldwijd automerk een plaats markt in het topsegment heeft veroverd. Lexus liet en laat zich daarbij leiden door een continu streven naar perfectie.