Politie Drenthe

Woensdag

Hoogeveen, 27-02-2008

Politie houdt automobilisten onder invloed aan

SMILDE Op de Rebenscheidtstraat in Smilde hield de politie dinsdagavond een 36 jr. automobilist uit die plaats aan. Tijdens een verkeerscontrole bleek dat de man gedronken had (1,1 promille). Nadat er op het politiebureau een ademanalyse was gedaan en de man een verklaring had afgelegd is hij in vrijheid gesteld. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en de politie maakt proces-verbaal op.

ASSEN In Assen ging in de nacht van dinsdag op woensdag een beginnend bestuurder uit die plaats in de fout. De 26 jr. man reed met een alcoholgehalte van 0,4 promille in een auto over de Maasstraat. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en kan rekenen op een boete van minstens 220,-.

Rijbewijs ingevorderd

ERM Tijdens een snelheidscontrole met een lasergun betrapte de politie dinsdagmiddag op de N34 bij Erm een 54 jr. automobilist uit Den Helder. De man reed op deze 100 km weg met een snelheid van 152 km per uur. Hij werd direct staande gehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Weer veel auto-inbraken

VALTHERMOND/EXLOO In de nacht van maandag op dinsdag zijn in Valthermond tien autos opengebroken en in Exloo één. De buit bestond uit radio- en navigatieapparatuur. Bij één auto werden ook de lichtmetalen velgen onder de auto vandaan gehaald. De autos stonden in Valthermond geparkeerd aan het Zuiderdiep (acht stuks) en de Veenbeslaan (twee stuks). De in Exloo opengebroken auto stond geparkeerd aan de Valtherweg. Aan het Zuiderdiep in Valthermond werd in dezelfde nacht ook een witte VW Caddy (bestelauto) gestolen.

Winkeldieven aangehouden

NIEUW AMSTERDAM In een supermarkt aan de Vaart ZZ in Nieuw Amsterdam werden dinsdagmiddag twee mensen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Ze hadden vergeten 15 pakjes hondenvoer bij de kassa af te rekenen. Hoewel ze ontkenden deze te willen stelen stemde één van hen, een 53 jr. vrouw uit Veenoord, in met het betalen van een boete van 130,-. Dus als deze wordt betaald voorkomt ze verdere strafvervolging. (08-115134)

Huiselijk geweld

MEPPEL De politie in Meppel hield dinsdagmiddag een 58 jr. man uit die plaats aan. Hij wordt verdacht van het bedreigen en mishandelen van zijn partner. De vrouw belde de politie waarop de man is aangehouden en ingesloten. Dit geweld wordt conform de procedure Huiselijk Geweld afgehandeld.

Man valt uit boom

YDE Een 60 jr. inwoner van Swifterbant raakte dinsdagmiddag gewond toen hij aan de Norgerweg in Yde uit een boom viel. De man viel drie meter naar beneden en raakte mogelijk ook nog een muurtje. Per ambulance is hij met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Een mobiel Medisch team kwam met een traumaheli assisteren. Waarschijnlijk is de man in de natte boom uitgegleden. (08-115160)

130,00 boete voor bezit balletjespistool

RODEN Een anonieme tip was dinsdagmiddag voor de politie aanleiding een onderzoek in te stellen in een caravan op een park aan de Borglaan in Roden. In deze caravan vond de politie een zogenaamd balletjespistool. Het bezit daarvan is strafbaar. De 35 jr. bewoner was thuis en werd aangehouden. Op het politiebureau legde hij een verklaring af waarna hij weer in vrijheid is gesteld. De man verklaarde dat hij het pistool een aantal jaren geleden had meegenomen uit Spanje. De aankoopprijs toen was 65,-. De boete die hij nu kreeg twee keer zo hoog. Het wapen is in beslag genomen. (08-114183)

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.