Gemeente Eersel


Gemeente Eersel deelt gratis energiebespaarboxen uit

De gemeente Eersel start in samenwerking met Ecopark De Kleine Aarde en Stichting Collusie op 25 februari 2008 een
energiebesparingsproject.

Aan de minima worden gratis energiebespaarboxen verstrekt, waarmee enerzijds een lagere energierekening kan worden gehaald en anderzijds een bijdrage wordt geleverd aan een beter klimaat.

Voor wie?

Alle huishoudens, waarvan bij de gemeente Eersel bekend is dat zij een jaarinkomen onder de EUR14.000,- hebben, ontvangen volgende week een brief en een antwoordformulier met envelop.
In de brief wordt uitgelegd, dat wie zich tijdig aanmeldt, gratis een energiebespaarbox ontvangt ter waarde van EUR 99,-. Daarnaast zal bij de afgifte van de energiebespaarbox ook een persoonlijk energieadvies in de `eigen' woning worden gegeven.

Wat zit er in?

De energiebespaarboxen met daarbij de besparingsadviezen worden door deskundige adviseurs van de Stichting Collusie vanaf eind maart afgeleverd. In de box zijn energiebesparende producten opgenomen, zoals een waterbesparende douchekop, radiatorfolie en spaarlampen. Deelnemers kunnen met de producten uit de box, samen met het naleven van het persoonlijk advies, jaarlijks ongeveer EUR 200,- besparen op hun energierekening. Voor alle huishoudens uit de doelgroep is deelname gratis.

Wat als u niet geen formulier ontvangt maar wel aanspraak maakt op de gratis box?

Nagenoeg gelijktijdig met de opstart van deze actie zullen op diverse plaatsen in de gemeente posters en folders met antwoordkaarten worden verspreid waardoor overige gezinnen met lage inkomens, die niet bekend zijn bij de gemeente, ook kunnen reageren.

In totaal zijn er voor de lage inkomens 170 energiebespaarboxen beschikbaar.

De energiebox en -advies worden grotendeels gesubsidieerd door het ministerie van VROM.
In nog zes andere Brabantse / Kempengemeenten loopt deze actie ook en daar is veel animo voor deelname.

Het project gaat op 25 februari 2008 om 15:00 uur officieel van start.

Tijdens de openingshandeling in de hal van het gemeentehuis zal wethouder Ria van der Hamsvoord de eerste energiebespaarbox overhandigen aan een energieadviseur van de Stichting Collusie.

Daarnaast kunt u vanaf deze datum tot 1 april 2008 een kleine tentoonstelling over energiebesparing in het gemeentehuis bezichtigen.

Meer informatie over dit project vindt u op:
www.eersel.nl en www.dekleineaarde.nl.