Gemeente Nieuwegein

Voorbereiding Wijkerslootweg van start

Vanaf 25 februari start de gemeente met het kappen van de bomen en struiken op en langs de Wijkerslootweg. Dit is nodig om in april de geluidwallen aan te leggen en de weg opnieuw te kunnen inrichten. Het gaat specifiek om de bomen en struiken tussen de kruising met de AC Verhoefweg / Zuidstedeweg en de kruising met de Batauweg / Buizerdlaan. Over een aantal bomen is in januari overleg gevoerd met bewoners. Zij gaven aan drie bomen aan de Kuifmees graag te behouden. Deze bomen blijven op hun verzoek staan.

Drie weken
Het kappen en afvoeren van de bomen en struiken gaat ongeveer drie weken duren. Het is niet nodig om de weg daarvoor af te sluiten; het verkeer kan in principe gewoon doorrijden. Wel kan er soms een actiewagen van de gemeente staan die u verzoekt even van de andere rijbaan gebruik te maken. Ook het parkje aan de kant van Batau-Zuid blijft toegankelijk. Wel kan er af en toe een afzetting staan voor de veiligheid.

Groen komt weer terug
Het zal even wennen zijn, een Wijkerslootweg zonder bomen en groen. Gelukkig is dat maar even, want er komen weer 63 bomen terug, de geluidwallen worden met klimop ingeplant en ook het parkje wordt opnieuw groen ingericht. In oktober van dit jaar moet de hele Wijkerslootweg met geluidwallen en bomen klaar zijn.

Klik hier voor meer informatie. Op 19 februari is hierover een persbericht verzonden.