VVD


25-2-2008

Met goede integratie verdwijnt het woord allochtoon vanzelf

Minister Hirsch Ballin kan beter de problemen aanpakken in plaats van over het woord allochtoon te zeuren

VVD-Kamerlid Henk Kamp vindt dat minister Hirsch Ballin beter de reële problemen waarmee de samenleving te kampen heeft kan aanpakken, in plaats van over het gebruik van het woord allochtoon te zeuren.

Henk wijst er op dat relatief veel immigranten niet werken, hun kinderen het slecht doen op school en dat de betrokkenheid bij criminaliteit groot is. Als die problematiek is opgelost, verdwijnt het woord allochtoon vanzelf.
Om de integratieproblemen op te lossen zou de minister van Justitie zich beter sterk kunnen maken voor het niet meer toelaten van kansarme immigranten. Ook zou de minister er goed aan doen om werken noodzakelijk te maken voor iedereen die kan werken. Tevens zou er een consequent lik-op-stukbeleid van politie en justitie gevoerd moeten worden. "Helaas komt het kabinet op deze punten tot niets", aldus Kamp.

Overigens: het woord allochtoon wordt vooral door leden van het kabinet gebruikt. In haar Integratienota heeft minister Vogelaar het maar liefst 450 keer over allochtonen!!

maandag 25 februari 2008