Politie Drenthe

Zondag

Emmen, 24-02-2008

Ongeval vier autos op A28

HOOGEVEEN Zaterdagavond is een 44-jarige man uit Hoogezand gewond geraakt bij een ongeval op de rechterbaan van de A28. Zijn auto raakte betrokken bij een ongeval waarbij in totaal vier autos betrokken waren. De toedracht van het ongeval is nog niet duidelijk. De A28 is van 22.00 tot 02.00 uur afgesloten geweest. (08-114519)

Bestuurder raakt ernstig gewond

GASSELTE- Zaterdagnacht rond 4.00 uur is een 25-jarige man uit Gasselternijveen ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. Hij reed op de Julianalaan en is daar om onduidelijke redenen naast de weg geraakt. Via de berm raakte hij met zijn auto onder andere twee bomen en een brievenbus. Hij is met ernstig letsel naar het UMC Groningen gebracht. (08-114573)

Motorrijder raakt motor en rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

ERM Zaterdagmiddag reed een 24-jarige man uit Amersfoort met zijn motor over de N34. Zijn snelheid werd vastgesteld op 218 kilometer per uur, terwijl 100 het maximum ter plaatse is. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Omdat de overschrijding meer dan 100 procent bedroeg, is ook de motor in beslag genomen. (08-114490)

Politie houdt vervelende voetganger aan

MEPPEL Zaterdagnacht heeft de politie een 39-jarige man uit De Wijk aangehouden. Op de Kromme Elleboog stond hij op de rijbaan op de voetgangersoversteekplaats. Een politieauto kwam aanrijden en deze stopte. De man bleef echter op straat staan. Toen de politieauto langzaam opreed bleef hij staan en liet zich vervolgens languit op de motorkap vallen. Daarna werd hij aangehouden en kan een proces-verbaal tegemoet zien wegens verkeersgevaarlijk gedrag. (08-114585)

Politie onderzoekt inbraken

ASSEN Vrijdagnacht is ingebroken in een woning aan de Sperwerstraat. De dader kwam hier binnen door een uitzetraam te forceren. De 47-jarige bewoonster mist haar portemonnee met inhoud. In dezelfde nacht is achter de woning van de buren een fiets gestolen. Omstreeks deze tijd is ook een schuur opengebroken achter een woning aan de Violenstraat. Daaruit is gereedschap gestolen. Gezien de locaties en het tijdstip hebben deze diefstallen mogelijk met elkaar te maken. De politie onderzoekt deze diefstallen.

Boete voor vernieling

EMMEN Zaterdagnacht heeft de politie een 31-jarige man uit Emmen aangehouden. Hij had bij een café aan het Marktplein een terrastafel vernield. De schade bedraagt 150 Euro. Dit zal op hem worden verhaald. Daarnaast kreeg hij een boete opgelegd van 160 Euro. (08-114547)

Drie aanhoudingen na vechtpartij discotheek

BEILEN Zaterdagnacht zijn drie mannen uit Zuidwolde, een van 22 en twee van 23 jaar, aangehouden na een vechtpartij. Ze hadden een 17-jarige jongen uit Emmen mishandeld, waarna de portiers ingrepen. Een van de portiers werd ook geraakt. De drie zijn overgedragen aan de politie en zullen zondag worden verhoord. (08-114554)

Politie houdt man aan na mishandeling

ASSEN Zaterdagnacht heeft de politie een 29-jarige man uit Assen aangehouden. Hij had op de Noordersingel na een woordenwisseling een 18-jarige jongen uit Assen op zijn neus geslagen. Hij krijgt een proces-verbaal wegens mishandeling. (08-114567)

Politie houdt man aan na bedreiging portier

BEILEN Zaterdagnacht hebben agenten in een discotheek aan de Domoweg een 21-jarige man uit Oosterwolde aangehouden. Hij hield zich niet aan de huisregels en werd daarop aangesproken door een van de portiers. Vervolgens bedreigde en beledigde hij de portier. Twee agenten, die vanwege een ander voorval nog in de discotheek waren, hebben de man aangehouden. Hij is ingesloten en tegen hem wordt aangifte gedaan van bedreiging en belediging. (08-114560)

Auto in brand tijdens rit

VRIES Zaterdagnacht reed een 33-jarige man uit Hoogezand in zijn auto over de A28. Plotseling raakte de auto in brand. De eigenaar kon de auto nog aan de kant zetten. De brandweer is geweest om de brand te blussen. (08-114574)

Politie onderzoekt brandstichting auto

PESSE Zaterdagnacht kwam er een brandmelding binnen bij de meldkamer vanaf de Oostering. Daar stond een auto in brand. De bewoners hadden de brand zelf kunnen blussen. De politie is ter plaatse geweest en heeft kunnen vaststellen dat het om een brandstichting gaat. Deze zaak wordt verder onderzocht. (08-114580)

Politie-inzet bij onrust in discotheek

ROLDE Zaterdagnacht werd de hulp van de politie ingeroepen bij een dreigende situatie in een discotheek in de Hoofdstraat. Twee groepen bezoekers zorgden voor een broeierige sfeer volgens de portiers. Er waren al meerdere vechtpartijtjes geweest. Omstreeks de genoemde tijd was de politie met vijftien collegas ter plaatse om het leeglopen van de disco te begeleiden. In het bijzijn van agenten vloog een 19-jarige Assenaar een andere jongen aan, waarop hij werd aangehouden. Een grote groep van ongeveer 100 bezoekers bemoeide zich hiermee en probeerde de aanhouding te belemmeren. De agenten werden bekogeld met flessen en glazen. Uiteindelijk is met gebruik van pepperspray en wapenstok de orde hersteld. (08-114556)

Politie bekeurt bij verbranden afval

EMEN Zaterdagmiddag kreeg de politie een melding van een afvalbrand aan de Weerdingerstraat. Achter een woning troffen agenten een vuur aan met daarin blikken en een spuitbus. Een van de bewoners, een 18-jarige jongeman, werd als verantwoordelijke beschouwd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-114456)

Onderdak gezocht (en gekregen)

ASSEN Zaterdagavond meldde zich een 37-jarige man uit Beekbergen aan het bureau. Hij zocht onderdak, had geen geld meer en was zijn tijdelijke woonruimte kwijt. Hij vertelde dat hij waarschijnlijk nog wel gesignaleerd stond. Zijn gegevens werden nagetrokken, en daarbij bleek dat hij nog achttien CJIB-boetes niet had betaald en in totaal nog ruim 2300 Euro moest betalen. Dit bedrag staat gelijk aan 126 dagen zitten, dus de man heeft de komende maanden zijn gewenste onderdak. (08-114526)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.