CDA

22 februari 2008

- Persbericht -

Gesprek CDA en Nederlandse bisschoppen over maatschappelijke themaâs

Utrecht/Den Haag â 20 februari 2008 Een delegatie van het Dagelijks Bestuur en de Tweede Kamerfractie van het CDA onder leiding van partijvoorzitter Peter van Heeswijk en fractievoorzitter Pieter van Geel en een delegatie van de Nederlandse bisschoppenconferentie onder leiding van bisschop Van Luyn heeft hedenmiddag informeel overleg gevoerd over een aantal belangrijke politieke en maatschappelijke themaâs.

Gesproken werd onder meer over armoedebestrijding, onderwijs, jeugd en gezin, publieke moraal, waarden en normen en menselijke waardigheid, de interculturele dialoog, integratie en religie als bindend onderdeel van de samenleving en over het behoud van het religieus erfgoed.

De delegatie van het CDA bestond naast partijvoorzitter Van Heeswijk en fractievoorzitter Van Geel uit Jos Werner (voorzitter van de CDA-Eerste Kamerfractie), Raymond Gradus (directeur van het Wetenschappelijk Instistuut), Harry van der Molen (voorzitter CDJA) vice voorzitter Renate Westerlaken-Loos en Tweede Kamerlid Jos Hessels.

De delegatie van de Nederlandse bisschoppenconferentie bestond naast voorzitter bisschop A. van Luyn van Rotterdam, uit bisschop J. Punt van Haarlem, hulpbisschop E. de Jong van Roermond, hulpbisschop G. de Korte van Utrecht en professor dr. Kimman, secretaris-generaal van de R.-K. Bisschoppenconferentie.

Zowel Het CDA als de Bisschoppenconferentie spreken regelmatig met vertegenwoordigingen van maatschappelijke organisaties. De ontmoeting met het CDA maakt deel uit van reguliere gesprekken van de bisschoppen met diverse politieke partijen. Het CDA en de Bisschoppenconferentie hebben afgesproken hun dialoog voort te zetten.