Gemeente Son en Breugel


De nieuwe WOZ-waarde komt er aan

Eind februari valt het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen 2008 bij u in de brievenbus. Behalve de aanslagen voor de diverse heffingen wordt op dit biljet ook de nieuwe WOZ-waarde van uw pand bekend gemaakt.

---

Uitgebreide informatie over zowel de belastingen als over de WOZ-waarde treft u aan in de bij de aanslag gevoegde belastinggids. Het is in uw belang deze belastinggids goed te lezen. Het bespaart u bij vragen wellicht een bezoek aan het gemeentehuis of een telefoontje.

Hertaxatie
De taxaties zijn bepaald naar de prijzen op de onroerendgoedmarkt rond de waardepeildatum 1 januari 2007.

Uit de hertaxatie blijkt dat ten opzichte van de vorige waardepeildatum 1 januari 2005 de woningen gemiddeld met ruim 8% zijn gestegen. De niet-woningen (kantoren, winkels e.d.) met gemiddeld ruim 6%. Omdat hier wordt gesproken van een gemiddeld percentage betekent dit dat er panden zijn die met een lager percentage gestegen zijn, maar er zijn ook panden die met een hoger percentage zijn gestegen.

De WOZ-waarde is uitsluitend van toepassing voor het belastingjaar 2008. Volgend jaar ontvangt u weer opnieuw een WOZ-waarde. Bewaar de belastingaanslag goed. U heeft deze te zijner tijd nodig voor uw belastingaangifte 2008!

Informatie op internet
De gemeente geeft uitgebreide informatie via het WOZ-portaal In de meeste gevallen zult u hier een antwoord kunnen vinden op uw vragen. Naast allerlei algemene informatie over WOZ kunt u hier vanaf 1 maart bekijken welke gegevens gebruikt zijn bij de vaststelling van de waarde van uw pand.

Heeft u geen internetverbinding? Dan kunt u vanaf maandag 3 maart een taxatieverslag bij de gemeente opvragen, telefoon 0499 491558.

Informatie via telefoon of bezoek gemeentehuis
Voor informatie over de WOZ-taxaties en de belastingaanslagen kunt u terecht bij de afdeling Mensen en Geld, cluster Belastingen. Dit kan op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur en op donderdag van 14.00 tot 19.00 uur.
Telefonische informatie kunt u verkrijgen via het speciale nummer 0499 491558.

NB In de belastinggids 2008 die u deze week bij uw belastingaanslag ontvangt, staat op bladzijde 17 vermeld dat de cluster Belastingen op donderdagavond tot 19.30 uur voor informatie bereikbaar is. Dit tijdstip is inmiddels gewijzigd in 19.00 uur.