Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Gasten van McDonald's krijgen nog versere producten dankzij nieuw keukensysteem

Kip- en visproducten en McKroket op bestelling bereid

Amsterdam, 21 februari 2008 - Om de efficiëntie in de keuken te vergroten en de kwaliteit van de producten te verbeteren, introduceert McDonald's een nieuw keukensysteem: Bridge Operating Platform (BOP). Dit systeem is erop gericht om producten pas te bereiden als een gast ze bestelt. In de komende drie jaar gaan alle 220 restaurants in Nederland over op het nieuwe systeem. Voor dit jaar staan 50 restaurants op het programma, waaronder de verschillende restaurants rondom Rotterdam en Amsterdam, maar ook in Hengelo en Enschede.

'Tot nu toe werken onze keukens met reeds bereide voorraden, met een houdbaarheid van maximaal tien minuten', vertelt Jo Sempels, algemeen directeur McDonald's Nederland. 'Dat gaat met het nieuwe systeem veranderen. Onze producten McChicken, McKroket, Filet-o-Fish, Chicken- en Fish McNuggets en Chicken Gourmet worden in de BOP-keukens pas klaargemaakt wanneer de gast ze bestelt. Producten zijn hierdoor nog verser.'

Meer rust en flexibiliteit
De gast zal geen zichtbare verandering zien in de restaurants, maar wel ervaren dat er meer rust in de keuken heerst. In de testrestaurants in Nederland (in Alphen aan den Rijn en Heesch), maar ook in Engeland, Frankrijk en Duitsland, waar de introductie al in een verder gevorderd stadium is, wordt deze rust als belangrijk voordeel van het BOP-systeem genoemd. Verder biedt het systeem meer flexibiliteit. Zo kunnen nieuwe producten, zoals onlangs de Chicken Gourmet, gemakkelijker worden gelanceerd.

Over McDonald's
In Nederland heeft McDonald's 220 restaurants, die wekelijks door ongeveer 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 15.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald's vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald's wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

Momenteel exploiteren 85 franchisenemers een of meerdere McDonald's restaurants in Nederland. Een beperkt aantal vestigingen is eigendom van McDonald's Nederland B.V. Het eerste McDonald's restaurant opende in 1971 zijn deuren in Zaandam.

McDonald's is de grootste restaurantketen ter wereld met ruim 30.000 vestigingen, die dagelijks 48 miljoen gasten bedienen, in ruim 100 landen. Meer dan 70% van de McDonald's restaurants in de wereld is eigendom van lokale, zelfstandige ondernemers.



Ingezonden persbericht