Gemeente Hoogeveen



21 februari 2008
Afzender: Amienoedien Salarbux en Ahmet Keskin Moslimjongeren in gesprek met burgemeester Urlings Vertegenwoordigers van Hoogeveense moslimjongeren hebben burgemeester Willem Urlings uitgenodigd om in gesprek te gaan. De ontmoeting is op 3 maart in Krakeel. De aanleiding is de aangekondigde film van Geert Wilders, maar het gesprek zal over meer dan de film gaan, zo verwachten de initiatiefnemers Amienoedien Salarbux en Ahmet Keskin.

Burgemeester Urlings heeft regelmatig contact met mensen uit de lokale moslimgemeenschap. Daaruit is het idee gekomen elkaar te treffen naar aanleiding van de al veelbesproken film. âWe hebben burgemeester Urlings uitgenodigd omdat wij het belangrijk vinden dat de burgemeester in gesprek komt met de (moslim)jongeren. Uiteraard zijn wij (moslim)jongeren ook een deel van de Hoogeveense samenleving. De burgervader uitnodigen, leek mij als Hoogevener het beste ideeâ, aldus Ahmet Keskin.

âDe bedoeling van onze ontmoeting is duidelijk maken dat er een vertekend beeld is over de islam. Ik wil juist laten zien dat de islam heel positief is en dat kan het beste door les te geven. We zijn dan ook op zoek naar een eigen gebedsruimteâ, zegt Amienoedien Salarbux.

Keskin is actief als contactpersoon voor moslimjongeren in relatie tot instanties en gemeente. Salarbux is imam en woont in Hoogeveen. De bijeenkomst begint om 20.00 uur in De Magneet in Krakeel. Iedereen is van harte welkom, met name jongeren van alle geloofs- en levensovertuigingen.

Burgemeester Urlings heeft op vrijdag 29 februari nog een andere ontmoeting met Hoogeveneense moslims. Die middag is hij om 14.30 uur te gast bij de Turkse werknemersvereniging aan de Rozenstraat, ook naar aanleiding van actuele zaken, waaronder de film van Wilders. 21 februari 2008
Afzender: Turkse werknemersvereniging Hoogeveen Hoogeveense moslims spreken burgemeester Urlings
De Turkse werknemersvereniging heeft burgemeester Willem Urlings uitgenodigd voor een ontmoeting op vrijdag 29 februari in het verenigingsgebouw aan de Rozenstraat in Hoogeveen. Het gesprek gaat over actuele kwesties, waaronder de aangekondigde film van Geert Wilders.

De bijeenkomst begint om 14.30 uur. De bijeenkomst is openbaar, maar vanwege de beperkte ruimte wordt voorrang verleend aan vaste bezoekers en de pers.

Burgemeester Urlings heeft regelmatig contact met mensen uit de lokale moslimgemeenschap. Daaruit is het idee gekomen elkaar te treffen naar aanleiding van de al veelbesproken film. Op 29 februari vindt het gesprek plaats na het vrijdaggebed in het verenigingsgebouw. Daar komen wekelijks moslims uit Hoogeveen en omgeving bijeen.

Burgemeester Urlings heeft op maandag 3 maart nog een andere ontmoeting met Hoogeveneense moslims. Die avond is hij om 20.00 uur te gast bij moslimjongeren in de Magneet in Hoogeveen, ook naar aanleiding van actuele kwesties, waaronder de film van Wilders.