Politie Zuid-Holland-Zuid

21/02 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 21-02-2008 o Persberichten district I

600 EURO BOETE VOOR TE HARD RIJDEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een 20-jarige man uit België heeft woensdagavond 20 februari een boete van 600 euro gekregen voor te hard rijden. Tijdens een onopvallende surveillance constateerde de politie dat de man met snelheid van 156 km per uur over de A16 reed. Na correctie kwam dit neer op een overschrijding van 151 km per uur terwijl er een maximum snelheid op de A16 geldt van 100 km per uur. De Belg betaalde de boete waarna hij zijn weg mocht vervolgen.

ONDER INVLOED TEGEN GEPARKEERD VOERTUIG GEREDEN ZWIJNDRECHT Een 36-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht is woensdagavond 20 februari door de politie aangehouden wegens rijden onder invloed en het verlaten van de plek van een aanrijding. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie kreeg de melding dat een persoon in de Prins Bernhardstraat bij het wegrijden tegen een geparkeerde auto zou zijn gereden. Tevens zou de bestuurder onder invloed van alcohol zijn. Via een getuige kwam de politie achter het kenteken van de weggereden automobilist. Zodoende kwamen de dienders achter het woonadres van de kentekenhouder. De auto die daar stond, bleek soortgelijke schade aan de voorzijde te hebben. De 36-jarige man lag het huis laveloos op de vloer. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar na een blaastest bleek dat de man danig onder invloed van alcohol was. Hij blies 2,2 promille (950 ugl). Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

VERDACHT VAN VERNIELING RUIT
DORDRECHT De politie heeft op woensdagmiddag 20 februari een 41-jarige man een veelpleger - uit Dordrecht aangehouden op verdenking van vernieling van een ruit van het stadskantoor aan de Spuiboulevard. De man zou binnen boos zijn geworden waarna hij buiten een fiets tegen een van de toegangsdeuren gooide en er een schop tegen gaf. Hierdoor ontstond een grote ster in de ruit. De politie werd ingeschakeld die de man aanhield en insloot. De veelpleger is in verzekering gesteld.

10-JARIGE KNUL VERNIELT ROLDEUR PARKEERGARAGE
DORDRECHT De politie heeft op woensdagmiddag 20 februari een 10-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden op verdenking van vernieling. De jongen zou het rolluik van een parkeergarage van een bedrijf aan het Wilgenbos hebben vernield. Hierdoor ging het rolluik niet meer dicht. Ook vernielde hij de sensor. De knaap werd op camerabeelden herkend. De politie hield hem aan op de skatebaan aan de Dokweg. Op het politiebureau werd hij verhoord en werd zijn moeder in kennis gesteld. De knul krijgt waarschijnlijk een STOP-straf.

LOSLOPENDE HOND NIET TOEGESTAAN
DORDRECHT - Een 43-jarige man uit Dordrecht is woensdagmiddag 20 februari door de politie aangehouden in de Mariastraat. Hij wordt verdacht van belediging en bedreiging van een milieucontroleur van de gemeente Dordrecht. De man liep in de Mariastraat met een loslopende hond. Dit is niet toegestaan op die plek en om die reden wilde de milieucontroleur de man aanspreken en bekeuren. De 43-jarige man luisterde echter niet en liep gewoon door. Ondanks meerdere vorderingen te stoppen en te luisteren, deed hij dit niet. Op een gegeven moment beledigde de man de controleur en gaf hem duw. Ook zou hij dreigende taal hebben geuit. De politie werd ingeschakeld die de man aanhield en meenam naar het politiebureau. Na verhoor werd hij weer in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

VERDACHT VAN BETROKKENHEID BIJ MISHANDELING
DORDRECHT De politie heeft op woensdagavond 20 februari een 44-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Voorstraat. Hij zou betrokken zijn geweest bij onenigheid voor een horecagelegenheid op de Voorstraat. Een 27-jarige man uit Dordrecht en zijn 24-jarige vriendin zouden zijn mishandeld door drie personen nadat er woorden ontstonden over een omgevallen fiets. Op het moment dat de 44-jarige man naar buiten kwam gelopen, werd hij door het stel aangewezen als een van de daders. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 20 februari op donderdag 21 februari een 41-jarige man uit Dordrecht aangehouden in de Isaac da Costastraat op verdenking van mishandeling van zijn partner. De politie kreeg de melding dat de man zijn vrouw zou bedreigen met een mes. De echtgenote bleek mishandeld en bedreigd te zijn door de man. Dit alles in het bijzijn van de kinderen. De verdachte is in verzekering gesteld.