Gemeente Westervoort

Actueel > en

Mantelzorgsalons

Westervoort, 21 februari 2008

Het Meldpunt Vrijwillige Thuishulp Duiven-Westervoort van Stichting Mikado organiseert dit jaar weer Mantelzorgsalons. Mantelzorgers zijn mensen die zorgen voor een naaste in de directe omgeving die langdurig ziek, hulpbehoevend of gehandicapt is. Een mantelzorger heeft af en toe een adempauze nodig. Al is het alleen maar om de zorg voor een naaste langer vol te kunnen houden. De Mantelzorgsalon kan hierbij een steuntje in de rug zijn. De Mantelzorgsalon is een informele bijeenkomst ván en vóór mantelzorgers uit Westervoort en Duiven. Op een mooie locatie en in een ontspannen sfeer ontmoeten zij elkaar. Zij kunnen ervaringen uitwisselen, zorgen met elkaar delen en nieuwe energie opdoen. Vaak wordt er ook informatie gegeven over onderwerpen die voor mantelzorgers relevant zijn.

De mantelzorgsalon vindt 7 keer plaats bij zalencentrum Berentsen in Loo:

Donderdag 6 maart: Waar kan ik als mantelzorger met mijn vragen terecht?
Medewerkers van het WWZ-loket, de Adviseur Zorg en Dienstverlening en het Steunpunt Mantelzorg geven informatie over wat zij kunnen betekenen voor mantelzorgers.
Dinsdag 22 april én
Donderdag 24 april: Er even tussenuit, vakantie zonder zorgen. Er wordt informatie gegeven over organisaties die, speciaal voor mantelzorgers en/of degene waarvoor wordt gezorgd, vakanties en weekenden op maat organiseren en die mantelzorgvervanging kunnen regelen.
Donderdag 12 juni: Hoe houd ik de zorg vol?
Er wordt informatie gegeven over welke mogelijkheden er zijn om de zorg te delen met anderen.
Dinsdag 9 9eptember én
Donderdag 11 september: Een partner, familielid met dementie, hoe nu verder?
Trajectbegeleider Dementie, GGNet en de Gelderse Roos komen vertellen over de hulp die zij kunnen bieden.
Donderdag 16 oktober: Je doet het gewoon.
Er wordt een film getoond over herkenning, erkenning en ondersteuning in mantelzorg.

Aan de bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden en aanmelden is niet nodig. Koffie en thee zijn gratis. Elke mantelzorgsalon staat op zichzelf. Het is dus niet noodzakelijk om elke salon te bezoeken. Mensen die de bijeenkomsten graag willen bezoeken maar niemand hebben die de zorg even over kan nemen, kunnen dat melden bij het Meldpunt Vrijwillige Thuishulp. Dat geldt ook voor personen die geen vervoer hebben. De hulp van een deskundige vrijwilliger kan dan worden ingeroepen. Het Meldpunt is gevestigd aan de Kastanjelaan 3a in Duiven (achter het gemeentehuis). Het is iedere werkdag open van 9.00-11.00, het telefoonnummer is (0316) 282032 en het e-mailadres: mvt@mikado-welzijn.nl.

Gemeente Westervoort, Dorpsplein 1, Postadres: Postbus 40 (6930 AA); T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl