BedrijfsautoRAI

Verkooprecord voor Mitsubishi Fuso Europe in 2007

(2/21/2008)
Mitsubishi Fuso Europe heeft het afgelopen jaar klinkende resultaten geboekt. In Europa stegen de verkopen van de Canter-serie voor het eerst boven de 10.000 eenheden; een nieuw record. Daarnaast viel er een productiestijging van 13,7% te noteren. Met een ordertoename van 40% in het eerste kwartaal 2008 zijn de perspectieven voor dit jaar wederom uitstekend.
De Europese verkopen van de Mitsubishi Canter-serie over het jaar 2007 zijn gestegen tot een totaal van 10.200 eenheden, een toename van 9.9%. Dit Europese succes heeft zeker bijgedragen aan het totale verkoopcijfer van alle wereldwijde exportmarkten van Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC), dat met maar liefst 16,6% is toegenomen.

Positieve ontwikkelingen voor 2008
Door de toegenomen vraag naar de Canter verhoogde de Europese fabriek in het Portugese Tramagal de productiecapaciteit vorig jaar met 13,7%. Een gunstige ontwikkeling die in 2008 navolging zal krijgen. âMet een ordertoename van zoân veertig procent in het eerste kwartaal van 2008 verwachten we dat de ontwikkelingen voor dit jaar positief zullen blijvenâ, aldus Alexander Müller, Hoofd Sales & Marketing bij Mitsubishi Fuso Europe.

Mitsubishi Fuso Europe zal dit jaar haar aanwezigheid verder uitbreiden in Oost-Europa, door de Canter ook in Hongarije, Bulgarije, Slovenië, Bosnië, Servië en Montenegro te introduceren. Het verkoopnetwerk zal dan dertig Europese landen omvatten.

Hybride vrachtauto
De eerste Mitsubishi Fuso Canter Eco hybride vrachtauto in Europa is eind januari overgedragen aan Deutsche Post World Net, waarmee dit het eerste logistieke bedrijf op het Europese continent is dat hybride vrachtautoâs zal testen op basis van dagelijks gebruik. Het testprogramma begint bij DHL Express in het Verenigd Koninkrijk. In de loop van het jaar zullen meerdere hybride Canters worden afgeleverd.

The European Road Transport Show 2007