Gemeente Buren


Gemeente Buren tekent intentieovereenkomst Deregulering IMG_3331.JPG

De gemeente Buren, het Ondernemersplatform Buren en Kamer van Koophandel Midden-Nederland ondertekenden op 19 februari de intentieovereenkomst Deregulering.

In de overeenkomst leggen de partijen een aantal stappen vast om de regelgeving in de gemeente door te lichten en waar mogelijk te vereenvoudigen. De gemeente Buren heeft in dit kader een onafhankelijk adviesbureau opdracht geven om (maximaal) 30 gemeentelijke producten door te lichten. Dat zijn bijvoorbeeld vergunningen, vrijstellingen en de daarbij behorende aanvraagprocedures. De producten worden in onderling overleg tussen de ondertekenaars uitgezocht. Uiterlijk 31 december moet er een dereguleringsadvies liggen voor de gemeente Buren. Het college van Burgemeester en Wethouders zal dit advies in behandeling nemen.

De overeenkomst is onderdeel van het project Betere regelgeving voor bedrijven waarin alle gemeenten in Rivierenland en de Kamer van Koophandel samenwerken. Het doel van het project is vermindering van het aantal regels en vereenvoudiging van procedures. Daarmee moet het ondernemingsklimaat verbeteren. Buren sluit daar, ter stimulering van de economische activiteit binnen de gemeente, graag bij aan.

Foto: Cees Hoogteyling