VVD


21-2-2008

VVD lanceert Betuttelingsbarometer

Vandaag lanceert VVD Tweede Kamerlid Brigitte van der Burg een nieuw wapen in de strijd tegen Balkenende IV:

de Betuttelingsbarometer. Deze barometer, die te vinden is op www.vvd.nl , zal wekelijks gevuld worden met betuttelende maatregelen die door dit kabinet aan Nederland worden voorgeschoteld.

Van der Burg: " Sinds Balkenende IV is aangetreden, mogen we steeds minder. We mogen niet meer winkelen op zondag, we mogen niet meer roken, we mogen niet meer pokeren in de sportkantine, niet meer blootgesteld worden aan reclames voor alcohol of leningen, enz. Het kabinet beperkt ons steeds meer in onze vrijheid. En alsof dat nog niet genoeg is, gaat dit kabinet zich ook nog bemoeien met onze activiteiten in de slaapkamer!"

Afgelopen jaar is gebleken dat Balkenende IV, onder aanvoering van het CDA en de Christen Unie, zich steeds meer met het ieders leven wil bemoeien. Allerlei betuttelende maatregelen worden doorgevoerd. De VVD is van mening dat het kabinet een halt moet worden toegeroepen. Van der Burg: "De overheid is bedoeld om de samenleving in goede banen te leiden, niet om mensen hun individuele vrijheid te beperken. Mensen kunnen in veel gevallen heel goed zelf beslissen wat goed of slecht voor hen is. Daar hebben ze Balkenende of Rouvoet met een corrigerend vingertje niet voor nodig!"

Van der Burg roept iedereen op via de website van de VVD regels van dit kabinet aan te leveren, die zij zelf als betuttelend ervaren.

De Betuttelingsbarometer is te vinden op de website van de VVD: www.vvd.nl

Donderdag 20 februari 2008