Gemeente Lingewaal


figuranten gezocht voor filmopnamen in Herwijnen filmrol

Het boek Oorlogswinter van Jan Terlouw wordt verfilmd. Een deel van de opnamen vinden plaats in Herwijnen. Voor de film zijn natuurlijk figuranten nodig. Wilt u meedoen als figurant in de film Oorlogswinter? Klik op de titel van dit bericht, lees verder en geef u op!

Half februari starten de filmopnamen van Martin Koolhovens nieuwe avonturenfilm OORLOGSWINTER, naar de met een Gouden Griffel bekroonde bestseller van Jan Terlouw. Een boek waarvan alleen al in Nederland meer dan 300.000 exemplaren verkocht zijn en dat ook in veel andere talen is uitgegeven.
Na filmopnamen in het buitenland worden deze in Nederland voortgezet in onder andere Loenen aan de Waal, Megen, Woudrichem, Herwijnen en Zwolle.
Korte inhoud
Het is de ijskoude winter van 1944/1945. De Tweede Wereldoorlog is nog in volle gang. In het westen van Nederland heerst grote honger, waardoor veel mensen naar het oosten trekken om daar voedsel te vinden voor hun gezinnen. De veertienjarige Michiel kan niet wachten tot hij iets kan betekenen in het verzet. Dit tot ergernis van zijn vader, die als burgemeester vooral bezig is om escalaties in het dorp te voorkomen. Wanneer Michiel onverwacht een opdracht krijgt, is hij vastbesloten te bewijzen dat hij deze kan volbrengen. Hierdoor raakt hij betrokken bij de gevaren van de oorlog.
Een groot deel van de opnames van deze film wordt in Herwijnen opgenomen en wij zijn hard op zoek naar figuranten! Omdat het zich in de Tweede Wereldoorlog afspeelt en het hongerwinter is, hebben we de volgende eisen aan onze figuranten: Vrouwen van alle leeftijden met maat 36-38 en niet langer dan 1.80m. Mannen vanaf ongeveer 45 jaar (aangezien ze anders in dienst zouden moeten zitten) met confectiemaat 48-50.
Nederlands uiterlijk
Geen geverfd haar (tenzij natuurlijke kleur) en geen zichtbare tatoeages en piercings.
Bij de mannen wordt het haar eventueel kort geknipt.

De vergoeding per dag is 34,- en voor kinderen 20,-. Uiteraard wordt er de hele dag gezorgd voor voldoende eten en drinken en is het een fantastische ervaring om een dag op een filmset mee te maken.

Dit zijn de data dat we figuranten nodig hebben in Herwijnen:
* Zaterdag 22 maart (5 trekkers)

* Dinsdag 25 maart (4 trekkers en 6 dorpsbewoners)
* Woensdag 26 maart (5 dorpsbewoners en 2 trekkers)
* Donderdag 27 maart (10 dorpsbewoners)

* Vrijdag 28 maart (2 dorpsbewoners)

* Maandag 31 maart (2 dorpsbewoners)

Twee dagen hebben we in Woudrichem ook heel veel mensen nodig. Van alle leeftijden. Ook kinderen mogen hieraan mee doen. Als mensen het leuk vinden om dan ook mee te werken, heel graag!:
* Donderdag 10 april (90 dorpsbewoners)

* Zaterdag 19 april (90 dorpsbewoners)

Als je het leuk vindt om mee te doen, mail dan zo snel mogelijk naam, telefoonnummer kledingmaten en liefst ook een foto naar het onderstaand adres en er wordt contact met je opgenomen!

Met vriendelijke groet,

Anouk Bozon
Assistant Production Manager
Oorlogswinter BV
figurantenmail@gmail.com