Gemeente Zoetermeer

Voorbereidende werkzaamheden Oostweg

Om Zoetermeer steeds bereikbaar te houden, heeft de gemeente Zoetermeer het Mobiliteitsplan ontwikkeld. Bij het scala aan maatregelen dat de gemeente neemt, hoort ook het vergroten van de capaciteit van de Oostweg en de aanleg van vrije busbanen voor de ZoRo-bus. Om deze reden vinden voorbereidende werkzaamheden plaats zoals de bomenkap aan de Oostweg die wordt uitgevoerd van 21 tot en met 23 februari.

Op deze dagen worden de bomen gekapt op de Oostweg nabij de Bleiswijkseweg, op de hoek van de Zuidweg/Oostweg en de bomen in het talud van de Oostweg tussen de A12 en de Zuidweg. Naar verwachting worden nieuwe bomen aangeplant na de werkzaamheden, in het plantseizoen 2008-2009.

De bomenkap maakt onderdeel uit van de omvattende werkzaamheden in het gebied die zijn bedoeld om de doorstroming van het verkeer naar de A12 en de overige richtingen te optimaliseren.

Zo is inmiddels een gasleiding, die tot voor kort aan het viaduct over de Bleiswijkseweg hing, verplaatst en onder de Bleiswijkseweg doorgeboord. De verplaatsing was nodig omdat het viaduct over de Bleiswijkseweg wordt verbreed.

In de loop van het jaar wordt de nieuwe uitvoeg- en opstelstroken, zowel ten noorden als ten zuiden van de A12 gerealiseerd. Ook vinden werkzaamheden plaats voor de aanleg van de vrije busbaan voor de ZoRo-bus.