Politie Twente

Persberichten Politie Twente donderdag 21 februari 2008

Slachtoffers van vernielingen gezocht

Enter

De politie is op zoek naar eigenaren van voertuigen waaraan in de maand november 2007 in Enter vernielingen zijn verricht.

Begin december 2007 zijn in Enter een zestal jongens van 14 en 15 jaar aangehouden nadat er in de nacht van 7 op 8 december in Enter een aantal vernielingen, aftrappen spiegels, waren gepleegd aan personenauto's. Deze vernielingen, in totaal vijf stuks, zijn door hen bekend. Daarnaast hebben ze bekend ook in de maand november meerdere spiegels van auto's in Enter te hebben vernield. Tot nu toe zijn er echter bij de politie geen aangiftes gedaan van deze in november gepleegde vernielingen.

Het verzoek is dan ook aan eigenaren van voertuigen die denken dat er destijds aan hun voertuig een vernieling is gepleegd en die daarvan nog geen aangifte hebben gedaan, om dit alsnog te doen. Zij worden verzocht om zich te melden bij de afdeling Wierden van de politie Twente, dit kan telefonisch via 0900-8844.

Politie zoekt benadeelden diefstal

Twente

Op zondag 17 februari werden een 35-jarige en een 25-jarige Enschedeër aangehouden wegens fietsendiefstal. Na onderzoek blijkt het duo een aanzienlijk aantal fietsen en andere goederen te hebben weggenomen. De politie is op zoek naar benadeelden.

Bij aanhouding van een tweetal fietsendieven op zondag 17 februari, werden in een schuur bij de woning van één van de verdachten een aantal fietsen aangetroffen (zie onderstaand persbericht). Uit onderzoek is gebleken dat deze fietsen van diefstal afkomstig zijn, vermoedelijk gepleegd bij stations in de gehele regio. De politie heeft echter tot op heden de rechtmatige eigenaren van de rijwielen nog niet kunnen traceren, omdat er geen aangiftes van de betreffende fietsen bekend zijn. Tevens is de politie nog op zoek naar de eigenaar van een bootje, dat vermoedelijk is weggenomen bij het Twentekanaal, in de omgeving van camping 'De Zwaaikom'. Ook van deze diefstal ontbreekt een aangifte.

Met enige regelmaat worden fietsendieven aangehouden. Nu blijkt dat de politie niet van iedere aangetroffen fiets een eigenaar kan achterhalen omdat er geen aangifte van diefstal is gedaan. Door aangifte te doen maak je de fiets herkenbaar als gestolen. Bovendien vergroot u de mogelijkheid dat de fiets weer terugkomt. Dit gebeurt vaker dan wordt gedacht. Zeven procent van de aangiftes leidt tot terugkeer van de fiets bij de eigenaar. Aangifte kan gedaan worden via internet op www.politie.nl of op het dichtstbijzijnde politiebureau.

Fietsdiefstalregister online beschikbaar

Sinds 28 januari 2008 is het landelijke fietsdiefstalregister via internet openbaar te raadplegen. In het fietsdiefstalregister kunt u controleren of een fiets als gestolen geregistreerd staat. Heel handig voor de aanschaf van een tweedehands fiets of ter controle van de aangifte van uw gestolen fiets. De fiets is dan landelijk herkenbaar als gestolen.

Met het nieuwe landelijke fietsdiefstalregister kan de politie het percentage fietsen dat terug gaat naar zijn rechtmatige eigenaar aanzienlijk verhogen. Dus ken uw fiets en zorg dat u de unieke kenmerken van de fiets zoals framenummer, merk of chipnummer op een veilige plek bewaart. Want alleen met deze unieke kenmerken kunt u een volledige aangifte doen en wordt u fiets als gestolen geregistreerd in het fietsdiefstalregister. Het fietsdiefstalregister kunt u vinden op de site www.rdw.nl en klik op fietsen. (08-020293)

Hieronder, cursief gedrukt, het persbericht van zondag 17 februari j.l.:

Fietsendieven aangehouden

Hengelo

Op zaterdag 16 februari heeft de politie van Hengelo twee fietsendieven in hun woning in Enschede aangehouden die op het Industrieplein in Hengelo een fiets hadden ontvreemd.

Op zaterdag 16 februari om 13.45 uur meldt een getuige dat twee mannen met een fiets uit de stationshal, aan de Industrieplein kant, komen en de fiets in een auto laden en wegrijden. De gealarmeerde politie start een onderzoek en kan de twee fietsendieven, een 25-jarige en een 35-jarige Enschedeërs, in de woning van de 25-jarige aan de Burgemeester M v Veenlaan aanhouden.

In de schuur van de woning staan nog een achttal fietsen. De politie onderzoekt of deze fietsen van diefstal afkomstig zijn. Beide mannen zijn in afwachting van de uitkomst van het ingestelde onderzoek in verzekering gesteld. (08-020293)

Fietsster gewond bij aanrijding

Enschede

Een 49-jarige vrouw uit Enschede raakte woensdag 20 februari gewond, toen zij op haar fiets werd aangereden door een 37-jarige automobiliste uit Enschede. Het ongeval vond plaats op de kruising van de Rembrandtlaan en de Bruggertstraat in hun beider woonplaats.

Op woensdag 20 februari werd omstreeks 08.45 uur gemeld, dat er een aanrijding tussen een fietsster en een automobilist had plaatsgevonden op de kruising van de Rembrandtlaan en de Bruggertstraat in Enschede. Ter plaatse bleek, dat een 37-jarige automobiliste uit Enschede met haar auto over de Bruggertstraat reed in de richting van de Rembrandtlaan. Bij de kruising met de Rembrandtlaan zag zij een 49-jarige plaatsgenote op een fiets, die op de kruisende weg reed, over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg.

De 49-jarige fietsster uit Enschede raakte bij de aanrijding gewond. Zij werd met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. (08-021888)

Automobilist rijdt fietsster aan

Hengelo

Een 47-jarige vrouw uit Hengelo raakte woensdag 20 februari gewond, toen zij op haar fiets werd aangereden door een 80-jarige automobilist uit Deurningen. Het ongeval vond plaats op de kruising van de Willem van Otterloostraat en de Westelijke Esweg in Hengelo.

Op woensdag 20 februari werd omstreeks 11.45 uur gemeld, dat er een aanrijding tussen een fietsster en een automobilist had plaatsgevonden op de kruising van de Willem van Otterloostraat en de Westelijke Esweg in Hengelo. Ter plaatse bleek, dat een 80-jarige automobilist uit Deurningen met zijn auto over de Willem van Otterloostraat reed, in de richting van de Westelijke Esweg. Bij de kruising met de Esweg zag hij een 47-jarige fietsster uit Hengelo, doe op de kruisende weg reed, over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de 47-jarige gewond raakte. Zij werd met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. (08-021973)

Hennepkwekerij aangetroffen

De Lutte

Een 56-jarige man uit De Lutte werd woensdag 20 februari aangehouden, omdat in zijn woning aan de Dorpsstraat een hennepkwekerij werd aangetroffen.

Op woensdag 20 februari werd in een woning aan de Dorpsstraat in De Lutte een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij bestond in totaal uit 645 planten. Alle aangetroffen planten en aanwezige apparatuur om de kweek mogelijk te maken, werden in opdracht van de Officier van Justitie in beslag genomen en vernietigd.

De eigenaar, een 56-jarige man uit De Lutte, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor kon de man weer in vrijheid worden gesteld. Hij moet zich op 21 april bij de rechter verantwoorden. (08-021900)

Vrouw gewond na aanrijding

Oldenzaal

Een 31-jarige vrouw uit Almelo raakte woensdag 20 februari gewond, toen zij met haar fiets werd aangereden door een 82-jarige automobilist uit Oldenzaal. Het ongeval vond plaats op de rotonde op de Burgemeester Wallerstraat - Spoorstraat in Oldenzaal.

Op woensdag 20 februari zag een surveillerende agent omstreeks 18.15 uur dat er een ongeluk had plaatsgevonden op de rotonde op de Burgemeester Wallerstraat - Spoorstraat in Oldenzaal. De agent zag een auto staan, met de voorkant richting de Spoorstraat. Voor de auto lag een fiets, met daarnaast een bewusteloze vrouw. De vrouw, een 31-jarige Almelose bleek op de rotonde te zijn aanreden door een 82-jarige automobilist uit Oldenzaal, die wilde afslaan in de richting van de Spoorstraat. De 82-jarige verleende hierbij geen voorrang aan de op de rotonde fietsende vrouw. De 31-jarige werd met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

De afdeling Verkeers Ongevallen Analyse van de politie deed onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De rotonde werd hierdoor gedurende enkele uren afgesloten voor verkeer. Omstreeks 20.00 uur woensdagavond werd de weg weer vrijgegeven. (08-022229)

Man bedreigt winkelpersoneel

Almelo

Een 23-jarige man uit Almelo werd woensdag 20 februari aangehouden, omdat hij een 40-jarige bedrijfsleidster van een winkel aan de Hagenborgh in zijn woonplaats heeft bedreigd.

Op woensdag 20 februari werd omstreeks 11.40 uur gemeld dat een man zich dreigend uitliet tegen winkelpersoneel bij een zaak aan de Hagenborgh in Almelo. Ter plaatse spraken agenten met de 40-jarige bedrijfsleidster van de zaak. Zij vertelde dat een klein kindje naar het toilet moest. De bedrijfsleidster legde uit dat dit normaal gesproken in de zaak niet kan, omdat er geen toilet aanwezig is dat bestemd is voor klanten. Bij wijze van uitzondering zou het kind gebruik mogen maken van het personeelstoilet, dat zich in een beveiligde ruimte bevond. Toen de vader van het kind, een 23-jarige Almeloër, de toegang tot deze ruimte geweigerd werd, werd de man kwaad en liet zich bedreigend uit tegen de 40-jarige bedrijfsleidster van de zaak. De 40-jarige deed aangifte van bedreiging.

De 23-jarige werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij voor verder onderzoek in verzekering is gesteld. (08-021970)

Winkeldievegge aangehouden

Losser

Een 20-jarige vrouw uit Middelburg werd woensdag 20 februari aangehouden, omdat zij bij een winkel aan de Brink in Losser een winkeldiefstal had gepleegd.

Op woensdag 20 februari werd omstreeks 15.10 uur gemeld dat personeel van een winkel aan de Brink in Losser een tweetal personen op winkeldiefstal had betrapt. Het duo ging er, nadat zij betrapt waren, vandoor. Een medewerkster wist één van beide te achterhalen. De verdachte, een 20-jarige vrouw uit Middelburg, werd overgedragen aan de politie en aangehouden. De tweede verdachte, een onbekend gebleven man, wist te ontkomen. Hij werd in de omgeving niet meer aangetroffen.

De 20-jarige werd overgebracht naar het politiebureau, waar zij voor verder onderzoek in verzekering is gesteld. (08-022127)

Beschonken scooterbestuurster gewond na val

Almelo

Een 39-jarige vrouw uit Almelo raakte woensdag 20 februari gewond, toen zij met haar scooter ten val kwam op de Kooikersweg in haar woonplaats. De vrouw verkeerde vermoedelijk onder invloed van alcohol.

Op woensdag 20 februari werd omstreeks 20.25 uur gemeld dat er een scooterbestuurster onderuit was gegaan op de Kooikersweg in Almelo. Ter plaatse bleek dat een 39-jarige vrouw uit Almelo met haar scooter over de Kooikersweg was gereden, komend vanaf de Berlagelaan. Volgens een getuige raakte de vrouw een stoeprand, waarna zij ten val kwam. De vrouw raakte bij het ongeval gewond. Zij werd met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

Omdat er vermoedens bestonden dat de vrouw onder invloed van alcohol verkeerde ten tijde van het ongeval, werd in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. (08-022246)

Fietsendief aangehouden na onderzoek

Hengelo

Een 21-jarige man uit Hengelo werd woensdag 20 februari aangehouden, omdat hij aan de Hazenweg in Hengelo een fiets van een 45-jarige plaatsgenote heeft gestolen.

Op donderdag 14 februari j.l. deed een 45-jarige vrouw uit Hengelo aangifte van diefstal van haar fiets. De fiets was die middag tussen 12.30 uur en 13.30 uur weggenomen aan de Hazenweg in haar woonplaats. De politie stelde een onderzoek in naar de dader van de fietsendiefstal. Naar aanleiding van het onderzoek kon op woensdag 20 februari een 21-jarige man uit Hengelo in zijn woning worden aangehouden. In de woning werd de fiets van de 45-jarige aangetroffen. Het rijwiel werd teruggegeven aan de rechtmatige eigenaresse.

De 21-jarige Hengeloër moet zich op 10 april verantwoorden bij de rechter met betrekking tot de fietsendiefstal. (08-019506)

Beschonken bestuurder aangehouden

Almelo

Een 36-jarige man uit Dalerpeel werd woensdag 20 februari aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde op de Merelstraat in Almelo.

Agenten in Almelo zagen omstreeks 22.50 uur, dat een beschonken man in zijn auto stapte en trachtte weg te rijden vanaf een parkeerplaats aan de Merelstraat. De agenten hielden de bestuurder, een 36-jarige man uit Dalerpeel, tegen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij aan een alcoholcontrole werd onderworpen. De man blies 2,06 promille, waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Na onderzoek bleek dat de man een ontzegging van de rijbevoegdheid had tot 2009, en dus niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Tegen de 36-jarige worden de nodige processen-verbaal opgemaakt. (08-022283)

tel.: 053-4555588


---- --