Gemeente Beek


Bestuurlijke aanpak georganiseerde criminaliteit

In 2004 is binnen de regio Limburg Zuid een intentieverklaring opgesteld die voorziet in een preventieve, bestuurlijke aanpak van georganiseerde criminaliteit. De aanpak is ook gericht op de interne en externe integriteit van overheidshandelen.

Dit om te voorkomen dat de overheid de onderwereld faciliteert door overheidshandelen. Het project verkeerde tot voor kort nog in de pilotfase.

Per 1 januari 2008 heeft het project nu een structureel karakter gekregen.

Doel project

Doel van het project is integrale ketensamenwerking te bewerkstellingen. Elke partij geeft in het samenwerkingsverband binnen de kaders van de eigen bevoegdheden en verantwoordelijkheden invulling aan zijn individuele taak. Zo ontstaat een gecoördineerde aanpak door handhavingorganisaties die te maken kunnen krijgen met georganiseerde criminaliteit. Door middel van een forum werken alle convenantpartners mee om gezamenlijk een completer beeld van de problematiek te vormen. Er vindt afstemming plaats over de wijze waarop criminelen kunnen worden aangepakt. Daartoe wordt informatie uitgewisseld.

Deelname door Beek

Burgemeester en wethouders repectievelijk de burgemeester maken bekend dat zij het convenant bekrachtigd hebben. Door de samenwerking tussen de verschillende overheidsinstanties verwacht de gemeente Beek meer grip te krijgen op illegale activiteiten door de georganiseerde criminaliteit in de gemeente. Doordat de informatie van de verschillende overheidsinstanties over bepaalde panden in de gemeente nu in één forum worden behandeld, kan georganiseerde criminaliteit veel effectiever bestreden worden.

Het convenant en verdere informatie vindt u terug op www.bestuurlijkeaanpak.nl en is opvraagbaar bij de afdeling Bestuurszaken van de gemeente Beek. U kunt daar ook terecht met vragen.