RTL Group

Guus Hiddinkt zondag te gast in 'RTL Voetbal Insite'

Zondag 24 februari is niemand minder dan Guus Hiddink te gast in de voetbaltalkshow RTL Voetbal Insite van RTL 7. We zitten al sinds zijn kwalificatie voor het EK met Rusland achter hem aan. We willen met hem vooruit kijken naar komende zomer, maar ook naar de periode daarna. Hij stond bovenaan het lijstje om Marco van Basten als bondscoach op te volgen, maar dat blijkt onmogelijk te zijn. Zelf heeft hij daar ook vast zijn ideeën over. Ook wordt hij nu als trainer of adviseur in verband gebracht met clubs als sc Heerenveen en Ajax. Kortom, Hiddink is momenteel een van de meest besproken mensen van het Nederlandse voetbal en zondag zit hij in RTL Voetbal Insite, aldus presentator Wilfred Genee.

Als coach van PSV won Hiddink vele KNVB Bekers, landskampioenschappen en zelfs in het seizoen 1987/88 de Europa Cup (huidige Champions League), maar hij was tevens clubtrainer bij Real Madrid, Valencia en Fenerbahçe. Als bondscoach van het Nederlands elftal bereikte hij op het WK98 de halve finales. Met Zuid-Korea wist hij zelfs een klein wondertje uit te laten komen door op het WK2002 de vierde plaats te bereiken, waarmee hij in het Aziatische land de status van halfgod bereikte. Met een ander klein voetballand, Australië, lukte het hem nogmaals om tegen alle verhoudingen in de poulefase te overleven en zelfs bijna de latere wereldkampioen, Italië, te verslaan. Hiddinks laatste wapenfeit is de plaatsing voor het EK2008 van wederom een underdog, Rusland.

Uitzending: RTL 7, zondag 24 februari, tussen 21.30 en 22.45 uur.

Website: www.rtlvoetbal.nl

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, afdeling Communicatie van RTL Nederland, via tel: 035 6718879 of jaap.paulsen@rtl.nl.