RTL Group

strijd voor rechtvaardigheid in nieuwe politieserie 'Life'

Dinsdag 4 maart start bij RTL 5 de nieuwe politieserie Life. Deze Amerikaanse hitserie is van de hand van de producenten van het wereldwijde succes House en staat garant voor een pakkende mix van spanning en uitgesproken karakters. De hoofdrol wordt vertolkt door de rossige Damian Lewis, bekend van zijn rol in Band Of Brothers.

Charlie Crews (Damian Lewis) zit al twaalf jaar onschuldig opgesloten in de gevangenis als hij wordt vrijgelaten met hulp van zijn goede vriend en advocaat Constance Griffiths (Brooke Langton). Zodra hij vrijkomt, ontvangt hij zon hoge schadevergoeding dat hij nooit meer hoeft te werken. De jaren tussen de gedetineerden hebben zijn visie op de misdaad dusdanig veranderd, dat hij niet anders kan dan zijn oude beroep als rechercheur weer op pakken. Het nieuwe leven buiten de gevangenismuren gaat Crews niet gemakkelijk af. Hij komt terecht in een wereld die twaalf jaar lang is doorgegaan zonder hem. Zijn geheel eigen kijk met een scherp oog voor detail geven een uniek inzicht in de spraakmakende zaken die op zijn pad komen. Samen met zijn nieuwe partner Dani Reese (Sarah Shahi) gaat Charlie op zoek naar oplossingen voor wandaden en probeert hij tegelijkertijd te achterhalen door wie hij jaren onschuldig heeft vastgezeten.

Uitzending: RTL 5, wekelijks, vanaf dinsdag 4 maart, tussen 21:30 en 22:30 uur.

---

Noot aan de redactie: fotomateriaal van Life kunt u opvragen bij de afdeling Mediadocumentatie, tel. 035-6718553. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lieke van Gurp, RTL Nederland via tel. 035 671 89 77 of lieke.van.gurp@rtl.nl.