Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 21-02-2008

Politie onderzoekt inbraken in autos

NIEUW WEERDINGE In de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 februari is ingebroken in meerdere autos in Nieuw Weerdinge. Ongeveer 20 eigenaren deden aangifte van diefstal uit hun voertuig. De politie is woensdagmorgen met meerdere autos ter plaatse gegaan om de aangiftes op te nemen. Sommige eigenaren kwam later op het bureau om aangifte te doen. De autos stonden onder meer geparkeerd aan het Weerdingerkanaal en de Drentse Mondenweg. Onbekenden hebben onder andere navigatiesystemen, radio/cd spelers en laptops weggenomen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. (BPS 08-113478)

Man aangehouden wegens aanranding
ASSEN Woensdagavond heeft de politie een 31-jarige man uit Assen aangehouden. Hij had op het Koopmansplein twee meisjes lastig gevallen. Hij had ze onzedelijke voorstellen gedaan en een van de meisjes vastgegrepen. Hij werd ter plekke aangetroffen en aangehouden. De politie onderzoekt deze zaak verder. (08-113719)

Politie houdt alcomobilist aan

HOOGEVEEN Woensdagavond zagen agenten op de Emmastraat een 34-jarige man uit Hoogeveen in zijn auto rijden. Hij reed met stevige snelheid en werd aan de kant gezet. Hij had gedronken en scoorde bij de ademtest 1,3 promille. (08-113750)

Politie neemt crossmotor in beslag

MEPPEL Woensdagavond kreeg de politie een melding dat er met een motor werd gecrost in het park aan de Thorbeckelaan. Toen een surveillanceauto ter plekke ging troffen agenten een jongen aan op een crossmotor. Toen hij de agenten zag ging hij er vandoor. Na een achtervolging kon hij even later worden aangehouden. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt. De motor is in beslag genomen. (08-113724)

Rijbewijzen ingevorderd na snelheidsovertredingen

Woensdag controleerde de politie met de lasergun op de N391 in Nieuw Weerdinge. Daarbij werd de snelheid gecontroleerd van een 59-jarige man uit Emmen. Hij reed 144 kilometer per uur, terwijl 80 het maximum is. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Op de N374 bij Borger werd de snelheid gemeten van een 63-jarige man uit Borger. Hij reed met zijn auto 135 kilometer per uur, 55 te veel. Ook hij raakte zijn rijbewijs kwijt.

Politie onderzoekt auto-inbraken

GASSELTERNIJVEEN Woensdagnacht zijn twee autos opengebroken, aan de Dollard en de Gasselterboerveen. Uit de autos verdwenen radios met cd-speler. De politie onderzoekt deze inbraken.

Aanhoudingen na winkeldiefstallen

ASSEN Woensdagmorgen is een 46-jarige vrouw uit Assen betrapt bij de diefstal van twee pakken vlees in een supermarkt aan de Vestesingel. Ze kreeg een boete van 130 Euro opgelegd. (08-113561)

MEPPEL Woensdagmorgen is een 19-jarige jongeman uit Dordrecht betrapt bij de diefstal van twee pakjes sigaretten in een supermarkt aan het Prinsenplein. Hij kreeg een boete opgelegd na afhandeling in het politiebureau. (08-113566)

Man aangehouden na vernieling ruit

ASSEN Woensdagmiddag heeft de politie een 44-jarige man uit Den Haag aangehouden. Hij had op de Witterstraat een ruit vernield van een winkel. Na verhoor kreeg hij een dagvaarding uitgereikt. Waarom hij de ruit heeft vernield is niet duidelijk geworden. (08-113593)

Politie houdt verkeerscontrole

ZUIDLAREN Woensdag heeft de politie op de Groningerstraat een verkeerscontrole gehouden. Daarbij zijn tien bekeuringen uitgedeeld. Vijf bestuurders konden de vereiste papieren niet tonen. Drie bekeuringen werden gegeven voor overtredingen met een aanhangwagen. (08-113559)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema 0592 451280.