Gemeente Lisse



Nieuwe WOZ-waarde in uw brievenbus


Uiterlijk vrijdag 29 februari ontvangt elke eigenaar van een pand en elke gebruiker van een woning en niet-woning het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen 2008. Behalve de aanslagen onroerendezaakbelastingen, rioolafvoerrecht, afvalstoffenheffing en
-indien van toepassing- hondenbelasting, staat hierop ook de WOZ-waarde van uw woning vermeld. Bij ondernemers staat ook het reinigingsrecht op het biljet als zij een afvalcontainer van de gemeente hebben.

Wij hebben de waardering van alle objecten eind vorig jaar afgerond. De WOZ-waarde die vermeld staat op het aanslagbiljet, is de waarde die het pand had op 1 januari 2007 (de waardepeildatum). Bij het aanslagbiljet voegen wij overigens een bijsluiter. Daarin staat informatie over de tarieven, het aanvragen van kwijtschelding en automatische incasso en over de mogelijkheid om bezwaar te maken.

Waardebepaling wettelijk verplicht

De gemeente is wettelijk verplicht om elk jaar de waarde van alle binnen de gemeentegrenzen liggende objecten te bepalen. Dat geldt dus niet alleen voor woningen maar ook voor bijvoorbeeld winkels, kantoren, werkplaatsen en garages. Ook moet de gemeente de WOZ-waarde aan eigenaren en gebruikers van die objecten bekendmaken. Dat moet in de vorm van een beschikking, zoals een aanslagbiljet. Aan de gebruikers van woningen wordt de WOZ-waarde overigens niet bekendgemaakt.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met de afdeling Belastingen op telefoonnummer (0252) 433 111. U kunt ook een e-mail sturen naar belastingen@lisse.nl.

Laatst gewijzigd op: 19-2-2008 16:00