ABVAKABO FNV

Stemmen over migratieregels bij UWV

In de afgelopen maanden is er met uw werkgever overleg gevoerd over migratieregels. Dit overleg is er geweest omdat de regels uit het huidige sociaal plan niet toepasbaar waren op de migratie, maar bestemd waren voor reorganisatie en reductie.\

Duidelijkheid

Op 1 juni 2008 moet er alweer een nieuw sociaal plan liggen en u zult zich waarschijnlijk afvragen waarom er dan op zulke korte termijn migratieregels moeten worden afgesproken.
Dit had toch net zo goed gelijk bij de onderhandelingen over het sociaal plan meegenomen kunnen worden is dan de vraag. Echter, er kwamen zoveel reacties van ABVAKABO-leden en van de OR bij ons binnen met de vraag om duidelijkheid te verschaffen over de plaatsingsvolgorde dat we in november aan de slag zijn gegaan.

Het verheugt ons dan ook u te mogen mededelen dat we vorige week een onderhandelaarsakkoord hebben bereikt over de migratieregels. De Landelijke Adviescommissie geeft een positief stemadvies. U als lid heeft nu het laatste woord en kunt uw stem via deze site uitbrengen.

Sociaal plan UWV

Met de landelijke adviescommissie zijn we ons op dit moment aan het voorbereiden op de inzet voor het nieuwe sociaal plan. Mocht u zelf ook ideeën hebben kunnen deze in de LAC meegenomen worden. Deze kunt u sturen naar . U kunt op dit mailadres geen vragen stellen.

In maart zullen we starten met de onderhandelingen over het sociaal plan.

"Breng uw stem uit over het principeakkoord migratieregels":