Persberichten Utrecht stad, 09.30 uur

Utrecht, 21-02-2008

Peugeot-inbreker(s) actief in Veldhuizen en Het Weer

DE MEERN - De politie van district Utrecht west heeft de afgelopen week 29 aangiftes binnengekregen van inbraken in geparkeerd staande autos in Veldhuizen en Het Weer. De inbrekers hebben het in 95% van de gevallen voorzien op Peugeots.

Op donderdag 14 februari en vrijdag 15 februari was het tussen 20.00 uur en 07.00 uur bij 29 autos raak. Bij zeven autos werd rondom winkelcentrum De Molenpolder de autoruit ingeslagen en werden mobiele telefoons en navigatiesystemen meegenomen. Bij 22 autos, waarvan 21 van het merk Peugeots waren, verschaften de autokrakers zich toegang door een gaatje te boren onder het slot, waarna de auto werd doorzocht. De autokraker trof bij deze 22 autos, 20 keer geen kostbare buit aan. Wel werden er spullen door de auto gegooid en verplaatst en werd het dashboardkastje geopend achtergelaten.

De inzet van de politie in De Meern richt zich o.a. op het aanhouden van autokrakers. Door toezicht te houden op hotspots (waar veel auto-inbraken plaatsvinden) en door middel van acties met lokautos en het posten in burger moet het aantal inbraken verder omlaag en het aantal aangehouden daders omhoog. Belangrijk is ook om de kwaliteit in de opsporing te verbeteren. Dat begint al bij het moment van aangifte. Een duidelijke omschrijving van locatie, tijdstip en eventueel een signalement kunnen een beeld geven van de dader(groep).

Bij 95% van de inbraken blijkt er iets waardevols in de auto te liggen. Echter bij 22 inbraken van de afgelopen tijd, was er bij 20 autos geen kostbare buit. De politie doet er van alles aan om de daders op te sporen, maar toch kunnen we het niet zonder u! U kunt natuurlijk altijd uw steentje bijdragen door geen waardevolle spullen in uw auto te laten liggen, ramen en deuren goed af te sluiten en uw auto op een goed verlichte parkeerplaats te parkeren. Maar in bovenstaande zaken helpt u de politie door direct 112 te bellen als u iets verdachts ziet.

Ziet u bij u in de buurt iemand die zich rondom Peugeots verdacht gedraagt, belt u dan direct 112. Mocht u getuige zijn van een auto-inbraak probeer dan zoveel mogelijk gegevens van de dader te noteren, zoals uiterlijke kenmerken, kenteken van het door de dader gebruikte voertuig. En bel direct de politie: 112! In het geval dat geen spoed geboden is, belt u 0900-8844. In het geval de dader u kent of u om een andere reden geen aangifte durft te doen, kunt u gebruik maken van de tiplijn: 0800-7000.

Bromfietscontrole

UTRECHT - De politie heeft woensdagavond een bromfietscontrole in het centrum van Utrecht uitgevoerd.

In totaal werden 95 bromfietsen gecontroleerd. Hiervan hadden 51 bestuurders de zaak op orde. Voor de overige 44 bestuurders schreef de politie bekeuringen uit voor onder andere het overschrijden van de maximum snelheid, het niet dragen van de helm, het niet hebben van de juiste papieren, gladde banden en het maken van verkeersovertredingen. Een persoon werd aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren. Eén bromfiets werd in beslag genomen voor technisch onderzoek.

Straatroof

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg vond woensdagavond een beroving plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Een 38-jarige vrouw uit Utrecht stond omstreeks 20.40 uur bij een parkeerautomaat aan de Amsterdamsestraatweg. Op het moment dat de vrouw haar portemonnee uit haar tas wilde halen, griste een onbekende jongen op een fiets de portemonnee uit haar tas. De jongen fietste hard weg. Het slachtoffer heeft nog geprobeerd achter de verdachte aan te rennen maar kon hem niet meer achterhalen.

De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Aangehouden na vechtpartij

UTRECHT- Op woensdagochtend werd een groep personen aangehouden na een vechtpartij in de bus. Omstreeks 08.20 uur kreeg de politie de melding dat er een groep personen aan het vechten zou zijn in een bus op het Stationsplein. Agenten gingen direct ter plaatse en zagen een groep personen hard wegrennen. Een aantal personen kon direct worden aangehouden. Andere personen renden hard weg voor de politie, maar kon door hulp van burgers worden aangehouden. Burgers gingen namelijk voor de personen staan of gooiden hun fiets ervoor. In totaal konden negen personen worden aangehouden in de leeftijd tussen 12 en 15 jaar uit Utrecht. Op het bureau werden zij verhoord en zij konden daarna weer naar school. Het is voor de politie nog onduidelijk wat hier is gebeurd. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aangehouden bij vechtpartij

UTRECHT- Op donderdagochtend werd een man aangehouden omdat hij een agent geslagen had. Omstreeks 01.50 uur kregen agenten de melding dat er zou worden gevochten op het Domplein. Hier werden inderdaad twee mannen, aardig onder invloed van alcohol, aangetroffen en zij vertelden dat het een dolletje was. De legitimatie werd gevraagd en de 31-jarige man uit Zeist wilde dit niet geven en pakte de agent vervolgens vast. De agent verweerde zich en de man sloeg de agent weer. Toen werd overgegaan tot aanhouding en eenmaal op de grond werd de verdachte onwel maar kwam snel weer bij. Uit voorzorg is hij wel gecontroleerd door een dokter. De man werd daarna ingesloten voor verhoor. De agent hield een gekneusde duim over aan het incident.

Lastige man aangehouden

UTRECHT- Op woensdagavond werd een man aangehouden omdat hij zich baldadig gedroeg. Omstreeks 22.50 uur kreeg de politie de melding dat een 31-jarige man een fiets aan het vernielen was op de Oudegracht. De man werd vervolgens aangehouden en verzette zich hevig. Uiteindelijk kon hij worden aangehouden en werd ingesloten voor verhoor.