Gemeente Ermelo


Gemeente Ermelo onderzoekt klanttevredenheid Wmo

De gemeente Ermelo gaat jaarlijks onderzoeken hoe tevreden mensen zijn over Wmo-voorzieningen. Het gaat daarbij zowel om hulp bij het huishouden als om individuele voorzieningen, zoals bijvoorbeeld een scootermobiel. In maart 2008 krijgen een grote hoeveelheid willekeurig gekozen cliënten een vragenlijst. In het voorjaar van 2008, eind mei, zal de gemeente de resultaten van het onderzoek bekend maken.

De gemeente Ermelo biedt ondersteuning aan mensen met beperkingen. Deze ondersteuning verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen hebben een scootermobiel of rolstoel nodig om zich te kunnen verplaatsen.

Anderen hebben hulp nodig om het huishouden te runnen. De gemeente levert deze ondersteuning in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De gemeente vindt het belangrijk om te weten wat mensen van de ondersteuning vinden. Daarom voert de gemeente dit onderzoek uit.

Het onderzoek vindt plaats door middel van een korte schriftelijke vragenlijst waarin vragen worden gesteld over verschillende aspecten van de ondersteuning. Het onderzoek wordt uitgevoerd door SGBO, een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau.

De enquête zal begin maart 2008 worden verstuurd aan een grote groep willekeurig gekozen cliënten in Ermelo. Naar verwachting zullen de uitkomsten van het onderzoek eind mei 2008 bekend worden gemaakt.

Wij hopen dat u, als u een vragenlijst ontvangt, de tijd zult willen nemen deze in te vullen en in te sturen. De gemeente zal de resultaten gebruiken om de dienstverlening zo goed mogelijk te laten aansluiten op de behoeften van de cliënten.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over dit onderzoek? Dan kunt u terecht bij het Wmo-loket, bereikbaar via telefoon (0341) 56 73 00 of via e-mail wmo@ermelo.nl.