Gerechtelijke organisatie

Koop springpaard niet teruggedraaid

Zutphen, 20 februari 2008 â De kort gedingrechter bepaalt dat de koop van springpaard Unasco, door Eurocommerce Promotie BV, niet wordt teruggedraaid.

Vonnis
De rechter wijst de vorderingen van Eurocommerce af. Hij bepaalt dat de verkopende partij op dit moment de koopprijs van het paard Unasco niet terug hoeft te betalen. Ook hoeft zij het paard niet terug te nemen.

In het kort geding eiste Eurocommerce de koopprijs van ⬠125.000,- terug van de verkopende partij. Ook wilde zij dat het paard Unasco weer terugging naar de verkopers.

Na demonstratie
Eurocommerce kocht in december 2007 het springpaard Unasco voor â¬125.000,-. Na een demonstratie van het paard werd tot de aankoop besloten. Daarna voldeed springpaard Unasco niet aan de verwachtingen en wilde Eurocommerce de koop terugdraaien. Zij legde op 6 februari 2008 de zaak voor aan de kort gedingrechter.

Motivering uitspraak
De vordering is afgewezen omdat in een kort geding een geldvordering niet snel wordt toegewezen. Verder moet de rechter een goed oordeel kunnen geven over de prijs en de gezondheid van het paard. Daarvoor is informatie van een deskundige noodzakelijk. Maar in een kort geding is geen ruimte voor het horen van deskundigen. Ook kunnen in deze procedure geen getuigen worden gehoord.

Bron: Rechtbank Zutphen
Datum actualiteit: 20 februari 2008