NEN


Infobijeenkomst koppeling vastgoedbeleid en conditiemeting

NEN houdt op 21 februari een kosteloze informatiebijeenkomst over de koppeling van vastgoedbeleid en conditiemeting. Daar wordt de nieuwe Nederlands Technische Afspraak (NTA) over dit onderwerp gepresenteerd, en bekeken welke afspraken NEN met marktpartijen kan maken over terugkoppeling van ervaringen met de NTA.

Om de technische staat van onderhoud te bepalen, kan NEN 2767 Conditiemeting van bouw- en installatiedelen worden toegepast. De grondslag voor de conditiemeting is het onderhoudsbeleid. De basis daarvan is het vastgoedbeheer- en beleid. De conditiemeting is technisch van aard. In de NTA 8026 Vastgoedbeleid en conditiemeting gaat het om de vertaling van het vastgoedbeleid via de conditiemeting in een meerjarenonderhoudsplan, de uitvoering daarvan en de vertaling terug naar het vastgoedbeleid. Zo geeft de NTA een methodiek voor de optimalisatie van het meerjarenonderhoudsplan en -budget vanuit de doelstellingen vanuit het vastgoedbeleid. Daarmee wordt het vastgoedbeheer en -beleid beter onderbouwd.

Doelgroep
De NTA is opgesteld door: Rijksgebouwendienst, Ministerie van Verkeer en Waterstaat, NS ProjectConsult, DHV, Ymere Wonen, Portaal en Atrivé. De doelgroep van de NTA is breed: eigenaren, beleggers, beheerders, huurders, adviesbureaus, aannemers/onderhoudsbedrijven en installateurs. En vooral zij die de vertaling maken van de koers van de organisatie naar de consequenties voor het vastgoedbeleid, en dit vastgoedbeleid vertaalt in onderhoudsplannen.

De informatiebijeenkomst vindt plaats vanaf 13.00 uur bij NEN in Delft. Het aantal plaatsen is beperkt. Voor informatie over de bijeenkomst of de NTA: Marc Mergeay, marc.mergeay@nen.nl of (015) 2 690 367.