Groep Colruyt

Bio-Planet opent vijfde supermarkt in Turnhout

Halle, 22 februari 2008 - Morgen opent de Groep Colruyt in Turnhout zijn vijfde Bio-Planet winkel, een uniek supermarktconcept met een zeer uitgebreid aanbod van meer dan 8.500 uitsluitend biologische en ecologische producten. Bio doet het goed in ons land. Bio-Planet boekte vorig jaar een omzetstijging van 14 procent. In Turnhout gaan 13 enthousiaste medewerkers aan de slag, met de nodige kennis van zaken.

Bio-Planet koos niet toevallig Turnhout als locatie voor zijn vijfde winkel. Bio leeft in de regio. Uit een rondvraag vorig jaar door BioForum kwam Oud-Turnhout naar voren als de gemeente die de meeste inspanningen levert om bioproducten te promoten bij haar bewoners.

De winkel in Turnhout ligt langs de Steenweg op Oosthoven en heeft een totale oppervlakte van 650 m². De Bio-Planet winkel in Turnhout is de vierde in eigen land, na Kortrijk (2001), Gent (2002) en Dilbeek (2005). Vorig jaar opende Bio-Planet zijn eerste Nederlandse filiaal in Eindhoven.

Philip Sterck, verantwoordelijke Bio-Planet: "De gestage groei van Bio-Planet wijst erop dat er in ons land een markt is voor biologische voedingsproducten en ecologische non-food producten. 70 procent van de Belgische huishoudens behoort tot de categorie van de 'lichte verbruikers': mensen die geïnteresseerd zijn in bio en af en toe bioproducten kopen. Het is vooral deze groep die belangstelling toont voor de supermarktformule."

Echt lekker, zeker bio
Met zijn volledig, betrouwbaar en vooral lekker bioassortiment, wil Bio-Planet zijn klanten bewuster laten genieten van het leven. Bio-Planet biedt in ons land de grootste keuze in bioproducten aan. Meer dan 4.500 voedingsproducten, allemaal gegarandeerd 100 procent biologisch: zuivel, fruit en groenten, kruidenierswaren, etc. De klant kan dus in alle vertrouwen winkelen, bij Bio-Planet koopt hij of zij zeker bio. Er is ook een afdeling beenhouwerij-traiteur met een rijk asortiment aan vlees, kaas, vegetarische specialiteiten en vele bereidingen. Bio-Planet staat ook voor meer dan 4.000 ecologische verantwoorde niet-voedingsproducten: speelgoed, boeken, kaarsen, etc.

Bio hoeft ook niet altijd duur te zijn. Heel wat producten bij Bio-Planet benaderen het prijsniveau van hun conventionele tegenhangers. Daarnaast is er ook het Budget-assortiment: speciaal geselecteerde basisproducten met een gegarandeerde biokwaliteit voor een scherpe prijs. Via een maandelijkse Bio-Planet folder worden geïnteresseerde klanten maandelijks uitgebreid geïnformeerd over de producten en speciale prijsacties.

Centraal bij Bio-Planet staat het respect voor het leefmilieu. Waar het praktisch en economisch mogelijk is, wordt gekozen voor de meest milieuvriendelijke oplossing. De werkkledij van de medewerkers is gemaakt van biokatoen, voor de inrichting van de winkels wordt milieuvriendelijke verf gebruikt en de zakjes voor groenten en fruit zijn gemaakt van maïsmeel en dus biologisch afbreekbaar.

Naast de vijf Bio-Planet winkels kunnen klanten hun producten ook bestellen via www.bio-planet.be en binnen de vier werkdagen afhalen in een Colruyt-winkel naar keuze.

Voor beeldmateriaal klikt u hier.

Voor meer informatie kunt u terecht bij

- Philip Sterck, verantwoordelijke Bio-Planet (02 360 10 40) of

- Luc Rogge, directeur-generaal Colruyt Distributie (02 360 10 40)