Gemeente Zoetermeer

Discussieavond toekomst Populierenbos

Het Populierenbos bij de Hoflaan/Bachrode is dringend toe aan een opknapbeurt. Over de verschillende mogelijkheden om dat te doen, wordt gesproken op 21 februari, tijdens een discussieavond.

Het Populierenbos moet blijven bestaan, daarover zijn de gemeente Zoetermeer, belangenorganisaties en omwonenden het eens. Om dat mogelijk te maken, zijn maatregelen nodig. Momenteel is het Populierenbos wegens vallende takken niet veilig voor voetgangers en fietsers en daarom afgesloten voor bezoekers. Tijdens de discussie over de te nemen maatregelen staat de veiligheid van de gebruikers voorop, maar ook de aanwezige flora en fauna speelt vanzelfsprekend een belangrijke rol. Ook de uitbreiding van de begraafplaats Hoflaan komt aan bod: het huidige fiets- en voetpad wordt opgeschoven richting het bos.

Deelnemers
Deelnemers aan de discussieavond zijn onder andere vertegenwoordigers van de gemeente Zoetermeer en belangenorganisaties als IVN, Stichting Bomen Over Leven en Vogelwerkgroep Zoetermeer aanwezig. De discussie vindt plaats in Ayers Rock in de Sydneyzaal en wordt om 19.00 uur geopend door Frank Speel (wethouder Natuur & Milieu).

Wie ook mee wil praten en denken over de toekomst van het Populierenbos kan zich aanmelden via i.wannee@zoetermeer.nl of 079-346 9027.